han Zo zahraničia

NEŠŤASTIE v Česku: Čelný náraz dvoch vlakov mal tragické následky, FOTO

Jeden človek prišiel o život a ďalší utrpel stredne vážne zranenia pri nedeľňajšej čelnej zrážke dvoch nákladných vlakov pri českej obci Světec v okrese Teplice.

Ilustračný obrázok k článku NEŠŤASTIE v Česku: Čelný náraz dvoch vlakov mal tragické následky, FOTO
8
Galéria

Jedna z lokomotív začala po náraze horieť, no hasičom sa požiar podarilo uhasiť. Informoval o tom na Twitteri Hasičský záchranný zbor Ústeckého kraja.

Na mieste nehody, ktorá sa stala o 14.16 h, zasahovalo deväť hasičských jednotiek. Vlak, ktorý vzbĺkol, viezol podľa operačného dôstojníka hasičov propán-bután. Požiar, ktorý vypukol, sa podarilo zneškodniť a náklad horieť nezačal.

Zomrel na mieste

Na mieste zasahoval aj vrtuľník leteckej záchrannej služby. Ten sa však podľa portálu iDNES.cz do Ústí nad Labem vrátil prázdny. Zraneného strojvodcu previezli do nemocnice sanitkou, priblížil hovorca záchranárov Prokop Voleník. Druhý strojvodca, ktorý utrpel veľmi vážne smrteľné zranenia, zahynul na mieste.

Čo sa stalo?

Ako píše portál ČT24, k zrážke vlakov došlo údajne po tom, čo jeden z nich skrížil druhému cestu. Hovorca Správy železníc Dušan Gavenda uviedol, že jeden zo strojvodcov zrejme prešiel návestidlom na červenú. Dodal, že na trati sú poškodené výhybky a vedenie. Po skončení vyšetrovania bude podľa jeho slov trvať ešte niekoľko dní, kým bude trať znova prejazdná.

Na mieste zostávajú jednotky dráhovej inšpekcie ohľadom vyprostenia lokomotív. Príčiny a okolnosti nehody zisťujú štyria inšpektori dráhovej inšpekcie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Srážka dvou nákladních vlaků u obce Světec, okres Teplice. Zasahovalo devět jednotek. Při nehodě dvou nákladních vlaků a...

Posted by Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje on Sunday, April 4, 2021
Desivá zrážka vlakov
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM