han Šport

NEUVERITEĽNÉ, naši politici sa v niečom konečne zhodli: A môže za to ŽENA!

Vraví sa, že za všetkým hľadaj ženu. Platí to aj na slovenských politikov, ktorí na sociálnych sieťach vyjadrili radosť z triumfu Petry Vlhovej v pretekoch Svetového pohára v lyžovaní.

Ilustračný obrázok k článku NEUVERITEĽNÉ, naši politici sa v niečom konečne zhodli: A môže za to ŽENA!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer , Facebook.com/Andrej Danko - predseda SNS , Facebook.com/Peter Pellegrini , TASR/Martin Baumann

Už je úplnou samozrejmosťou, že na sociálne siete „vešiame“ rôznorodé príspevky. Medzi také patrí aj gratulovanie športovcom, ktorým sa podarilo niečo výnimočné.

Skvelá Petra

Každý iste vie, že v nedeľu popoludní na trati obrovského slalomu pod Chopkom úradovala Petra Vlhová. Písali sme o tom v tomto ČLÁNKU. Jej víťazstvo patrí do kategórie fenomenálnych, čo podčiarkuje aj fakt, že porazila aj rivalku Mikaelu Shiffrinovú z USA. Okamžite fotky víťaznej Petry zaplavili sociálne siete. Výnimkou neboli ani politici.

Kto všetko ukázal, že držal Vlhovej palce?

„Mala by mať v Jasnej sochu! Veríme, že ju domáci po dnešnom úspechu postavia. Byť prvá doma, v tak ťažkej dobe, vyhrať preteky, je neskutočne motivačné pre náš národ. Povedzte úprimne, kto nemal zimomriavky a pocit hrdosti? Keď jej ju nepostavia domáci, verím, že ju pre ňu spoločne postavíme o nejaký ten rok,“ uviedol na Facebooku líder SNS Andrej Danko.

„Petra na rozdiel od politikov chyby nerobí,“ napísal líder SaS Richard Sulík.

Pridal sa aj minister obrany Jaroslav Naď. „Neuveriteľný výkon reprezentantky v obrovskom slalome,“ ohlásil na svojom profile Naď.

Na Vlhovú nezabudol ani líder strany Sme-rodina Boris Kollár, ktorý pridal strohé: „Petra, gratulujeme.“

„Gratulujem k skvelému výsledku v rodnom kraji a ďakujeme za výbornú reprezentáciu Slovenska,“ píše na Facebooku predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová.

Pripojil sa aj minister financií Eduard Heger: „Blahoželám Petra Vlhová! Skvelá slovenská lyžiarka zvíťazila v pretekoch obrovského slalomu Svetového pohára, navyše u nás doma v Jasnej.“

Rýpol si do vlády

Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini tiež pridal status, v ktorom nezabudol ani na sobotný skvelý úspech atléta Jána Volka, ktorý na majstrovstvách Európy v šprinte vybojoval bronzovú medailu. Do gratulácie na Facebooku však nevynechal s kritikou ani Igora Matoviča.

„V čase, keď predseda vlády každým svojím vystúpením na medzinárodnej scéne robí hanbu Slovensku, sa chcem poďakovať dvom našim športovcom – lyžiarke Petre Vlhovej a šprintérovi Jánovi Volkovi. Svojimi výkonmi šíria nielen radosť doma, ale dôstojne reprezentujú Slovenskú republiku vo svete. Na rozdiel od predsedu vlády svojimi profesionálnymi výkonmi dokazujú , že sme národ šikovných múdrych a talentovaných ľudí, ktorí môžu súťažiť s najlepšími na svete,“ uviedol Pellegrini.

Zaujímavé je, že jeden z najaktívnejších politikov na sociálnych sieťach, status nepridal. Ide o premiéra Igora Matoviča. Vlastne pridal: V priebehu niekoľkých hodín iba „samochválne“ statusy o Sputniku a o tom, čo všetko on pre krajinu robí.

Aj toto stojí za prečítanie:

POSTAVME PETRE SOCHU V JASNEJ! Petra Vlhova by mala mať v Jasnej sochu! Veríme, že ju domáci po dnešnom úspechu...

Posted by Andrej Danko - predseda SNS on Sunday, March 7, 2021

Petra na rozdiel od politikov chyby nerobí⛷ #gratulujem #kralovna

Posted by Richard Sulik on Sunday, March 7, 2021

OBROVSKÁ RADOSŤ ZO SVETOVÉHO POHÁRA❗️ Neuveriteľný výkon reprezentantky Vojenské Športové Centrum Dukla. V obrovskom...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Sunday, March 7, 2021

Petra GRATULUJEME!!! 😊

Posted by Boris Kollar on Sunday, March 7, 2021

Gratulujem Petra Vlhova k skvelému výsledku v rodnom kraji a ďakujeme za výbornú reprezentáciu Slovenska 🍀

Posted by Veronika Remišová on Sunday, March 7, 2021

BLAHOŽELÁM PETRA VLHOVÁ! Skvelá slovenská lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila v pretekoch obrovského slalomu Svetového pohára, navyše u nás doma v Jasnej. 🇸🇰 👏 Gratulujem!

Posted by Eduard Heger - minister financií SR on Sunday, March 7, 2021

🇸🇰 VEĽKÁ VĎAKA VLHOVEJ A VOLKOVI V čase, keď predseda vlády každým svojím vystúpením na medzinárodnej scéne robí hanbu...

Posted by Peter Pellegrini on Sunday, March 7, 2021
Vlhová dominovala v Jasnej
10
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM