Aktualizované Správy

Norbert B. má mať pádne argumenty: Sudca rozhodne o jeho prepustení budúci týždeň

Ako povedal advokát Para, ide o prvú žiadosť o prepustenie Norberta B. z väzby od jeho minuloročného zadržania v kauze Dobytkár.

Ilustračný obrázok k článku Norbert B. má mať pádne argumenty: Sudca rozhodne o jeho prepustení budúci týždeň
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodne o žiadosti nitrianskeho podnikateľa Norberta B., ktorý požiadal o prepustenie z väzby, začiatkom budúceho týždňa.

AKTUALIZOVANÉ 18.55

Médiám to uviedol obhajca Marek Para. Následne bude sudca rozhodnutie zasielať procesným stranám. Neverejný výsluch trval viac ako dve hodiny od 16.00 hod.

Para: Rôzne nelogickosti

„Predniesli sme návrhy, stanoviská. Požiadal som o doplňujúce informácie, tak aby som vedel podrobnejšie reagovať. Tomuto nebolo vyhovené zo strany prokurátora a bude musieť na to zareagovať súd. Základný argument je ten, že toto nie je počiatočné štádium väzby a trestné stíhanie je založené na jednom nepriamom svedectve spolupracujúcej osoby, ktorá bola predtým obvinená,“ priblížil Para.

Podľa jeho slov dochádza k rôznym nelogickostiam a rozporom v tomto svedectve, takže v danom štádiu konania už tento dôkaz nemôže stačiť.

Prvá žiadosť

Ako ďalej povedal Para, ide o prvú žiadosť o prepustenie Norberta B. z väzby od jeho minuloročného zadržania v kauze Dobytkár. Vo väzbe je od 9. júla 2020, keď o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Koncom marca tohto roka NS SR rozhodol, že Norbert B. ostane vo väzbe do 1. septembra 2021. Zamietol jeho sťažnosť voči predchádzajúcemu rozhodnutiu ŠTS, pracovisko Banská Bystrica. Vo väzbe zostávajú aj spoluobvinení Peter K. a Ľubomír P.

Miliónové úplatky

Počas akcie Dobytkár do polovice júla 2020 Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM