Krimi

Nové dôkazy! Pokračuje súd v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Na Špecializovanom trestnom súde pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Nové dôkazy! Pokračuje súd v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej
Zdroj: TASR

Predsedníčka senátu Ružena Sabová zahrnula do dokazovania nové dôkazy vrátane správ telekomunikačných operátorov, bánk a evidenčných kariet vozidiel obžalovaných.

Na margo záznamov telekomunikačných operátorov uviedla Sabová, že nimi chce dopĺňať svedeckú výpoveď kriminalistu z oblasti IT Dušana Mikulaja. Ten vypovedal na súde viackrát, naposledy práve k pohybu telefónov obžalovaných, ktorý vyskladal zo správ operátorov. Vtedy uviedol, že na viacero otázok obžalovaného Mariana Kočnera môže odpovedať najmä telekomunikačný operátor.

Zisťovanie majetkov

Ku správam z bánk a evidenčným kartám vozidiel obžalovaných uviedla Sabová, že ich súd vyžiadal za účelom overenia majetkových pomerov obžalovaných.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM