Správy Zo Slovenska

Nový český prezident dorazil na Slovensko: Čo všetko má Petr Pavel v pláne? FOTO, VIDEO

Ako je už medzi našimi krajinami zvykom, prvá návšteva po nástupe do funkcie mieri na Slovensko a naopak.

Ilustračný obrázok k článku Nový český prezident dorazil na Slovensko: Čo všetko má Petr Pavel v pláne? FOTO, VIDEO
22
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka SR Zuzana Čaputová privítala v pondelok dopoludnia na dvojdňovej návšteve Slovenska nového českého prezidenta Petra Pavla. Ide o jeho prvú zahraničnú cestu po nástupe do funkcie.

Program českého prezidenta

Hlavy štátov si po rokovaniach v Prezidentskom paláci uctia pamiatku zakladateľov prvej Československej republiky T. G. Masaryka a M. R. Štefánika pri ich pamätníkoch na nábreží Dunaja v Bratislave. Večer sa stretnú na spoločnej diskusii v Slovenskom národnom divadle.

Český prezident spolu s manželkou Evou Pavlovou si v Bratislave tiež uctia pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj pamiatku obetí teroristického útoku na Zámockej ulici.

Stretnutie s Kollárom i Hegerom

Pondelkový program českého prezidenta zahŕňa aj stretnutie s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom. Na druhý deň sa zíde s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel sa minulý týždeň stal zložením prezidentského sľubu štvrtým prezidentom samostatnej Českej republiky.

Pavel zvíťazil v januárových prezidentských voľbách, kde v druhom kole porazil Andreja Babiša. Do volebného štábu mu osobne prišla zagratulovať aj Čaputová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zdroj: TASR/Jakub Popelka

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM