Zo zahraničia

O LEGO figúrky Zelenského bol ENORMNÝ záujem: Aj napriek vysokej cene sú VYPREDANÉ

Figúrky Volodymyra Zelenského – v typickej zelenej mikine, zelených nohaviciach a so strniskom na tvári – sa predávali po 91 eur za kus a zápalné fľaše boli v ponuke po deväť eur.

Ilustračný obrázok k článku O LEGO figúrky Zelenského bol ENORMNÝ záujem: Aj napriek vysokej cene sú VYPREDANÉ
Zdroj: Facebook.com/Citizen Brick

Figúrky zobrazujúce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sú vypredané! Podľa spoločnosti Citizen Brick, ktorá vyrába na mieru prispôsobené produkty LEGO, bol o ne „ohromný záujem“. Spoločnosť to oznámila na Facebooku.

Obrovský záujem o fugúrky

Figúrky sa predávali v rámci charitatívnej kampane na podporu vojnových utečencov z Ukrajiny.

Súčasťou vyrobeného setu boli aj mini Molotovove kokteily, pričom fľaštičku s „horľavinou“ zdobí vlajka vo farbách Ukrajiny.

Figúrky Volodymyra Zelenského – v typickej zelenej mikine, zelených nohaviciach a so strniskom na tvári – sa predávali po 91 eur za kus a zápalné fľaše boli v ponuke po deväť eur.

Všetka vyrobená produkcia sa vypredala za 24 hodín. Celkovo sa takto získalo v prepočte 14 966 eur.

Výnos z predaja bol venovaný humanitárnej organizácii Direct Relief, ktorá sa po celom svete snaží poskytovať lekársku pomoc ľuďom v núdzi.

Totálne vypredané

Citizen Brick ešte v stredu (16. 3.) oznámil, že vo výrobe sú ďalšie figúrky Zelenského. Dnes krátko pred druhou už ale opäť hlási VYPREDANÉ. „Predali sme každú postavu Zelenského a Molotovovho koktejlu, vyzbierali sme viac ako 145-tisíc dolárov pre @directrelief na pomoc ľuďom na Ukrajine,“ napísala spoločnosť v dnešnom statuse.

Ak vám teraz srdce zapišťalo po niektorej z figúrok, žiaľ, ďalšie už nebudú. „Vzhľadom na obmedzené dodávky potrebných dielov viac nestihneme vyrobiť. Dúfame, že namiesto toho zvážite priamy dar pre Direct Relief alebo inú relevantnú charitu. Ďakujeme za vašu štedrosť a podporu tohto projektu,“ píše Citizen Brick.

Celá suma z predaja bude venovaná organizácii Direct Relief na podporu jej úsilia pri poskytovaní zdravotníckych potrieb ukrajinským utečencom.

Novinka v sortimente Citizen Brick je reakciou na udalosti na Ukrajine, ktorá od 24. februára čelí útoku ruských jednotiek. Ide o najväčšiu vojenskú ofenzívu v Európe od druhej svetovej vojny. Ukrajina v súvislosti s ňou zažíva veľkú vlnu solidarity od krajín i firiem z mnohých krajín celého sveta.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM