Rastislav Búgel Cestovanie

Obľúbené chorvátske mesto pripravuje prísne ZÁKAZY: Za čo hrozia mastné POKUTY?

Budúcoročná dovolenka v Chorvátsku vás môže prísť poriadne draho. Obľúbená destinácia pripravuje zákazy, ktorých porušenie bude pokutovať.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené chorvátske mesto pripravuje prísne ZÁKAZY: Za čo hrozia mastné POKUTY?
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Letná sezóna sa skončila iba nedávno, no Chorváti sa už usilovne pripravujú na tú budúcoročnú. Dovolenkári by sa mali pripraviť. Prekvapiť ich totiž budú môcť nové nepríjemné zákazy a obmedzenia.

Prísne zákazy

V Chorvátskom meste Pula sa rozhodli zatočiť s alkoholom na plážach a s opaľovaním hore bez. Informoval o tom portál tn.cz s odvolaním sa na chorvátsky denník Index.

Hrozia vysoké pokuty

„Mesto Pula konkrétne predložilo k verejnej konzultácii návrh, podľa ktorého by bolo mimo iného zakázané pitie alkoholických nápojov a opaľovanie hore bez na všetkých organizovaných a prírodných plážach. Výnimku zo zákazu alkoholu by mali iba plážové bary a náboženské, kultúrne, športové alebo podobné akcie,“ píše server.

Ak turistov prichytia pri porušovaní zákazov, hrozí pokuta od 600 do 1 300 eur!

Podľa predloženého návrhu by mohli dodržiavanie pravidiel sledovať kamery.

Nové návrhy rozdelili chorvátsku spoločnosť na dva tábory. Kým jedna časť obyvateľov túto myšlienku podporuje, ďalšia poukazuje na kontroverznú postavu miestneho starostu Pula Filipa Zoričiča. „Ten v marci v meste zakázal koncert hudby, ktorá sa mu nepáčila. Konkrétne išlo o žáner turbofolk,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM