Správy

Obnova atletických štadiónov: Najviac uchádzačov o dotáciu je zo stredného Slovenska

O dotáciu na rekonštrukciu atletických štadiónov prejavilo záujem 33 uchádzačov, takmer polovica z nich je z regiónov stredného Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Obnova atletických štadiónov: Najviac uchádzačov o dotáciu je zo stredného Slovenska
Zdroj: TASR

SAZ bude môcť prerozdeliť medzi úspešných žiadateľov päť miliónov eur. TASR o tom informoval generálny sekretár Slovenského atletického zväzu (SAZ) Vladimír Gubrický.

„Celková požadovaná suma od žiadateľov je vo výške viac ako deväť miliónov eur,“ informoval Gubrický. „Najviac žiadateľov o dotáciu je zo Žilinského (8) a Banskobystrického kraja (7), z Košického a Nitrianskeho kraja o dotáciu žiadajú štyria uchádzači, z Trnavského a Bratislavského traja a z Prešovského a Trenčianskeho kraja dvaja uchádzači,“ spresnil Gubrický.

O predložených žiadostiach rozhodne odborná hodnotiaca komisia v druhej polovici októbra. Rekonštrukcie či výstavby financované z dotácií musia byť ukončené do konca roka 2021.

Alokácia na rekonštrukciu atletických štadiónov je súčasťou celkového objemu finančných prostriedkov vo výške 21 miliónov eur, ktoré vláda vyčlenila na rekonštrukciu a výstavbu športovej infraštruktúry do roku 2021. Žiadať o ne mohli vlastníci či správcovia atletických štadiónov – mestá, obce, samosprávne kraje i športové kluby.

SAZ predpokladá, že by sa mohlo podariť zrekonštruovať 15 až 20 štadiónov. Dotácie sú určené prioritne na rekonštrukciu štadiónov so 400-metrovým atletickým oválom, vo výnimočných prípadoch i na rekonštrukciu štadiónov s 300-metrovým oválom.

Najvyššia suma dotácie je vo výške 400 000 eur, kofinancovanie zo strany oprávneného žiadateľa je vo výške 40 percent z celkového rozpočtu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM