han Šport Hokej

Obrovská pocta pre Zdena Cháru: V Bostone si ho uctili ako kráľa!

Ešte stále brázdi hokejové klziská zámorskej NHL, no už je legendou. Reč je o slovenskom veteránovi Zdenovi Chárovi, ktorý sa v 42.rokoch dočkal v Bostone veľkolepej pocty.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská pocta pre Zdena Cháru: V Bostone si ho uctili ako kráľa!
Zdroj: instagram

Poďme ale pekne poporiadku. Slovenský obor je najvyšším hokejistom na svete a aktuálne je aj najstarším hráčom prestížnej NHL. V drese Bostonu dnes (v sobotu večer, pozn. red.) nastúpi na okrúhly tisíci duel a v súťaži už pokoril aj magickú „tísicpätstovku“. Kapitán Bostonu Bruins je lídrom tímu, ale takisto je aj uznávanou persónou amerického veľkomesta.

Zlaté rukavice

Ešte v piatok prepadli tréning Bruins zástupcovia klubu a spoločnosti vyrábajúcej hokejové potreby. Práve tí Chárovi odovzdali zlaté rukavice, na ktorých sa vyníma nielen logo Bostonu, ale aj jeho dvoch predchádzajúcich klubov v NHL, New York Islanders a Ottawa Senators. „Vôbec som to neočakával. Som dojatý a nesmierne poctený. Nemyslím si, že som si to niečím zaslúžil. Snažím sa len robiť ľuďom radosť a byť sám sebou na ľade i mimo neho. Toto ocenenie patrí všetkým, ktorí pri mne od začiatku stáli. Predovšetkým sa chcem poďakovať mojej rodine. Nikdy sa mi ani nesnívalo, že sa dostanem na takúto métu. Keď som v roku 1997 prišiel do zámoria, mojim cieľom bolo zahrať si v NHL. Som nesmierne rád, že som tam, kde som,“ povedal Chára.

Šok číslo dva

Dokonalý darček a takisto aj prekvapenie pripravil Zdenovi starosta Bostonu Joseph Walsh. Ten mu oznámil, že v meste bude jedna z ulíc niesť jeho meno a vopchal mu do rúk tabuľku, na ktorej bolo napísané? Zdeno Chara. „Na takéto niečo nezabudnem do konca života a budem na to hrdý,“ vyhlásil zaskočený rodák z Nemšovej, ktorý však okamžite zavtipkoval: „Hádam to nebude jednosmerka.“

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM