Lucia Lauková Krimi Zo zahraničia

Obrovská tragédia neďaleko hraníc: Medzi divákov vletelo auto, ŠTYRIA ľudia zahynuli

K obrovskému nešťastiu došlo na pretekoch neďaleko slovenských hraníc. Medzi obeťami má byť aj dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská tragédia neďaleko hraníc: Medzi divákov vletelo auto, ŠTYRIA ľudia zahynuli
Zdroj: Pexels.com , Twitter.com/ Vadhajtások.hu / CC0 1.0

Na pretekoch v susednom Maďarsku došlo v nedeľu 24. marca k tragickej udalosti. Do skupiny ľudí vletelo jedno z vozidiel.

O život prišli štyria ľudia vrátane dieťaťa. Ďalšie osoby utrpeli zranenia.

Prečítajte si tiež

„Medzi Lábatlanom a Bajótom došlo 24. marca v popoludňajších hodinách k smrteľnej hromadnej nehode. Podľa doterajších údajov vozidlo zúčastňujúce sa pretekov rely z doposiaľ nezistených príčin zišlo z cesty a vošlo medzi divákov. Podľa aktuálnych informácií zahynuli štyria ľudia a sedem sa zranilo. Okolnosti sa objasňujú,“ uviedla maďarská polícia.

Viacerí ľudia si preteky nakrúcali a podľa videí na sociálnych sieťach vidno, že zrážke s automobilom sa vyhli len o vlások.

Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári, ktorí niekoľko osôb previezli do nemocnice. K mimoriadne tragickej udalosti sa vyjadrila aj Maďarská národná asociácia automobilového športu.

„Pre nešťastnú nehodu, ktorá sa stala v druhý deň Rallye Ostrihom-Nyerges, na rýchlostnom úseku Lábatlan-Bajna, organizátori pretekov prerušili preteky. Na miesto dorazilo 8 sanitiek a 4 záchranárske vrtuľníky. Žiaľ, životy 4 osôb sa nepodarilo zachrániť. Jedno dieťa utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom, jedna osoba bola prevezená do nemocnice s ťažkými zraneniami, šesť, vrátane dieťaťa, s ľahkými zraneniami,“ priblížilo vedenie Maďarskej národnej asociácie motoristického športu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM