Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Očkovanie štvrtou dávkou proti covidu BUDE! Kedy ho spustia a koho sa má týkať?

Rezort zdravotníctva sa rozhodol pre ďalšiu posilňujúcu dávku. Štvrté očkovanie absolvuje zatiaľ len určitá veková skupina.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie štvrtou dávkou proti covidu BUDE! Kedy ho spustia a koho sa má týkať?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Očkovanie štvrtou dávkou vakcíny proti COVID- 19 na Slovensku bude. Týkať sa má ľudí nad 50 rokov a spustiť by sa malo už v najbližších dňoch. Pre Televíziu Markíza to potvrdila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Petra Lániková.

Vakcína pre päťdesiatnikov

Druhú booster dávku doposiaľ dostávali len ľudia s oslabenou imunitou. Naši českí susedia len nedávno oznámili, že spustili očkovanie štvrtou dávkou pre všetkých dospelých. Pridal sa aj náš rezort zdravotníctva, vekovú hranicu si však upravil. Na Slovensku sa budú štvrtý raz očkovať ľudia starší ako 50 rokov.

Očkovať sa podľa Televízie Markíza bude vakcínami Pfizer, Moderna, Janssen a Novavax. „Koncom leta prídu nové vakcíny prispôsobené variantu omikron. Ak sa situácia zhorší, ministerstvo prehodnotí, či neponúkne druhú booster dávku aj mladším ročníkom,“ uvádza.

Najnovšie čísla

Prostredníctvom 2263 vykonaných RT-PCR testov odhalili v pondelok (18. 7.) na Slovensku 982 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli štyri obete. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizo­vaných 389 pacientov.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM