Krimi Zo Slovenska

Od začiatku vojny k nám prešlo už takmer štvrť milióna osôb: KOĽKO bolo Ukrajincov?

Ministerstvo vnútra SR ubezpečilo verejnosť, že polícia postupuje v intenciách európskej a národnej legislatívy a bezpečnostné štandardy ostávajú zachované.

Ilustračný obrázok k článku Od začiatku vojny k nám prešlo už takmer štvrť milióna osôb: KOĽKO bolo Ukrajincov?
Zdroj: TASR/AP

Od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine (24. 2.) prišlo na územie Slovenskej republiky (SR) cez východnú hranicu 249 505 osôb, z toho 235 779 Ukrajincov. Ministerstvo vnútra (MV) SR aj polícia sa dôrazne ohradzujú proti tvrdeniam, že púšťajú osoby z Ázie a Afriky úplne bez kontroly. Policajný zbor (PZ) SR o tom informoval na sociálnej sieti.

Doplnil, že od vypuknutia konfliktu zabezpečuje kontrolovaný prechod slovensko-ukrajinských hraníc. „Prichádzajúci cudzinci sú riadne registrovaní na hraničných priechodoch. Pokiaľ pri sebe nemajú z akéhokoľvek dôvodu doklady, sú uložení do databáz a okrem ďalších úkonov sú im odobraté odtlačky prstov,“ uviedol PZ.

MV SR ubezpečilo verejnosť, že polícia postupuje v intenciách európskej a národnej legislatívy a bezpečnostné štandardy ostávajú zachované. „PZ prijíma adekvátne opatrenia proti zneužívaniu systému pomoci a zakročí, ak by dochádzalo k protiprávnemu konaniu, a to bez ohľadu na štátnu príslušnosť,“ dodal PZ.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

20. deň ruskej invázie na Ukrajinu
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM