han Zo zahraničia

Ruská elita plánuje ZVRHNUTIE Putina: Nahradiť ho vraj chcú jeho blízkym priateľom!

Otrava, choroba či nehoda. To sú podľa ukrajinskej rozviedky tri varianty ruskej elity, ktorá má zvažovať likvidáciu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ilustračný obrázok k článku Ruská elita plánuje ZVRHNUTIE Putina: Nahradiť ho vraj chcú jeho blízkym priateľom!
Zdroj: TASR/AP

V Rusku sa medzi vplyvnými podnikateľmi a poslancami údajne schyľuje k odstráneniu hlavy štátu. Informuje o tom ukrajinská rozviedka, píše sa o tom na sociálnych sieťach a informáciu priniesol aj český portál tn.nova.cz.

Veľká hra

„Ich cieľom je čo najskôr odstrániť Putina a obnoviť ekonomické väzby so Západom, ktoré boli kvôli vojne na Ukrajine zničené,“ informovala rozviedka. Preto sa spomínajú aj tri spôsoby „odstavenia“ Putina. Má to byť buď otrávením, rýchlou chorobu alebo nešťastnou nehodou s tragickým koncom.

Informácie nie je možné nezávislé overiť, no ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v nedeľu vyhlásil, že Západ vedie proti nim informačnú vojnu. „Často dochádza k zámene pojmov, keď sa Západu niečo nepáči. Je to vojna, ktorá zahŕňa metódy informačného terorizmu, o čom niet pochýb,“ povedal Lavrov.

Časť elity zvažuje už aj nástupcu. Mal by ním byť Alexander Bortnikov, šéf ruskej tajnej služby FSB. Ten je však považovaný za jedného z najbližších priateľov Vladimira Putina.

Práve Bortnikov mal upadnúť do Putinovej nemilosti, pretože podcenil situáciu na Ukrajine. On a jeho ľudia mali totiž na starosti analyzovať ukrajinskú armádu a nálady ľudí. Putin čakal, že jeho vojaci budú v invázii pokračovať rýchlejšie.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM