han Zo Slovenska

Odborníci prišli s NOVINKOU: Navrhujú skrátiť domácu KARANTÉNU o pár dní!

Konzílium odborníkov odporučilo znížiť počet dní domácej izolácie. Vyplýva to zo záverov štvrtkového (2. 9.) rokovania konzília odborníkov.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci prišli s NOVINKOU: Navrhujú skrátiť domácu KARANTÉNU o pár dní!
Zdroj: Unsplash.com

Namiesto aktuálnych 14 dní karantény navrhujú na základe vedeckých dôkazov zníženie na desaťdňovú domácu izoláciu pre tých, ktorí môžu ukončiť karanténu bez testovania.

„Rovnako tak odborníci navrhujú pre tých, ktorí idú najskôr na piaty až šiesty deň na PCR test a výsledok je negatívny, aby izoláciu mohli ukončiť na siedmy deň od začiatku karantény, to znamená, že ak na siedmy deň nemajú príznaky po negatívnom teste, lekár ich môže uvoľniť z karantény,“ spresnila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Konzílium odborníkov rokovalo o viacerých témach. Jednou z nich bolo aj podanie tretej dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Odborníci otvorili diskusiu jej podania pre rizikové skupiny populácie.

„Téma zostala nateraz otvorenou, k uvedenému oslovili ešte ďalšie odborné medzinárodné autority,“ priblížila Eliášová.

Závery rokovania konzília majú odporúčací charakter, návrhy budú posudzovať ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva SR.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM