TOS Technológie

Odhaľte tajomstvo odoslaných E-MAILOV: Ako zistiť, či si ich už druhá strana otvorila? NÁVOD

Pri používaní chatovacích aplikácií užívatelia vidia, či si adresát správu prečítal alebo ešte nie. Vedeli ste, že sa to dá aj pri e-mailoch?

Ilustračný obrázok k článku Odhaľte tajomstvo odoslaných E-MAILOV: Ako zistiť, či si ich už druhá strana otvorila? NÁVOD
Zdroj: Unsplash.com

Reč je teraz konkrétne o e-mailovej službe od Googlu, teda o Gmaili, ktorý používa väčšina ľudí na Slovensku. Štandardne v rámci odoslaných správ neviete, ktoré si adresáti prečítali a ktoré ešte nie. Existuje však spôsob, ako to zistiť. Upozornil naň portál Vosveteit.sk.

Je to možné prostredníctvom rozšírenia pre internetový prehliadač Chrome s pomerne dlhým názvom Email Tracker for Gmail, Mail Merge-Mailtrack.

Stačí pritom na toto použitie aj jeho bezplatná verzia. Rozšírenie je možné si stiahnuť z oficiálneho obchodu Chrome web store.

Jednoduché

Rozšírenie pridáte do svojho prehliadača a pri inštalácii prepojíte s Gmail účtom, na ktorom ho chcete používať. Budete si ďalej vyberať predplatné, takže zvolíte bezplatnú verziu. Teda za predpokladu, že nemáte záujem aj o ďalšie služby tohto rozšírenia.

Po aktivácii sa prihláste do Gmailu. V hornej časti obrazovky uvidíte ikonu, ktorá ak je šedá, kliknite na ňu a povoľte funkciu. Nastavenie máte hotové a pri ďalšej odoslanej správe už budete vedieť, či si ju adresát prečítal alebo ešte nie.

Ako pri chatovaní

Rozšírenie bude pri odosielaní vašich e-mailov pridávať do tela správy ikonku s textom „Sender notified by Mailtrack“, ktorá plní funkciu sledovacieho nástroja.

Ak si druhá strana e-mail prečíta, v sekcii „Odoslané“ uvidíte, rovnako ako to je pri viacerých chatovacích aplikáciách, dve zelené fajky. Ak váš e-mail ešte nebol otvorený, uvidíte jednu zelenú a jednu šedú fajku.

Vedzte však, že aktualizácia stavu môže trvať niekoľko sekúnd až minút po prečítaní e-mailu.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM