Aktualizované Prokop Slováček Zo Slovenska

O osude Roberta Kaliňáka sa rozhodne v stredu. Opozícia chce odvolať aj Roberta Fica

Včera prerušená mimoriadna schôdza parlamentu, venovaná odvolávaniu ministra vnútra Roberta Kaliňáka, bude pokračovať v stredu. Opozícia sa pokúsi odvolať aj Roberta Fica.

Ilustračný obrázok k článku O osude Roberta Kaliňáka sa rozhodne v stredu. Opozícia chce odvolať aj Roberta Fica
Zdroj: TASR

Mimoriadnu schôdzu, na ktorej mali odvolávať ministra vnútra, prerušil predseda parlamentu Andrej Danko vo štvrtok večer. Vo chvíli, keď Igor Matovič po druhý raz rozprestrel transparent s nápisom – Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne – a odmietol ho odstrániť.

Danko považoval jeho konanie za nezákonné, a nepatriace do parlamentu, Matovič si myslí, že na to mal plné právo a že ho zákon v podobných aktivitách nijako neobmedzuje.

Čítajte aj: Odvolávanie Roberta Kaliňáka: Pre Matovičov transparent schôdzu prerušili na neurčito

Kto má pravdu?

Pre tento problém dnes zasadlo poslanecké grémium, ktoré hovorilo aj o potenciálnych zmenách v rokovacom poriadku, aby bolo definitívne jasné, či je takéto počínanie legitímne, alebo nie. V pondelok by mal zasadnúť Ústavnoprávny výbor národnej rady. Zvažuje sa aj zriadenie parlamentnej stráže, ale iba ak sa na tom dohodne koalície s opozíciou.

Mimoriadna schôdza bude podľa aktuálnych informácií pokračovať v stredu o 10.00. Ale ešte skôr, ako sa bude rokovať a neskôr aj hlasovať o odvolaní Roberta Kaliňáka, bude čeliť odvolávaniu aj Robert Fico.

Návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi podali dnes opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA. Podpísalo ho 34 poslancov.

Čítajte aj: "Roberta Kaliňáka budú opäť odvolávať. Opozícia: Ďalší na rade je premiér ":http://www.dnes24.sk/…emier-242408

Čítajte aj: Ministrovu hlavu žiadajú tisícky ľudí. Majú jasno: Dosť bolo Fica! a Kaliňák do basy!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM