Politika

Odvoliť už stihli aj niektorí prezidentskí kandidáti: ČO odkazujú Slovákom? FOTO

K volebným urnám sa už vybrali ak viacerí kandidáti na prezidenta.

Ilustračný obrázok k článku Odvoliť už stihli aj niektorí prezidentskí kandidáti: ČO odkazujú Slovákom? FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj , TASR/Jaroslav Novák

Je dôležité, aby bol prezident SR zvolený so silnou a vysokou účasťou vo voľbách. Uviedol to kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok, ktorý v sobotu odovzdal svoj hlas v Senci. Vyzval všetkých, aby išli voliť.

Toto je najdôležitejšie

Za najdôležitejšie považuje, aby občania využili svoje ústavné právo voliť a prejavili svoj názor. „Preto ďakujem všetkým tým, ktorí už takto prejavili postoj k našej krajine, keď sa volí hlava štátu,“ poznamenal.

Zároveň pozval ostatných občanov, ktorí rozmýšľajú alebo hľadajú čas, aby ho naozaj využili na zúčastnenie sa na voľbách.

Vyzval, aby ľudia prišli voliť

Čím vyššia je účasť vo voľbách, tým reprezentatívnejší je výsledok. Uviedol to kandidát na prezidenta SR a predseda parlamentu Peter Pellegrini po tom, ako v sobotu odovzdal svoj hlas na bratislavskom Gymnáziu na Grösslingovej ulici. Vyzval občanov, aby využili demokratické právo a zúčastnili sa prezidentských volieb.

„Každé voľby sú sviatkom demokracie, a preto by ľudia mali využiť pri akýchkoľvek voľbách svoje právo, ktoré im vyplýva z ústavy, kedy majú jedinečnú šancu ovplyvniť veci verejné,“ zdôraznil Pellegrini. Právo voliť by mali využiť podľa neho aj preto, aby za nich nerozhodli iní.

Podotkol, že voliči rozhodnú, kto bude na čele ďalších päť rokov, v prípade úspechu prezidenta aj desať rokov. Prezident bude podľa neho ovplyvňovať smerovanie Slovenska. Rovnako by si mal zastať národ v ťažkých časoch, dodal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Odvolili už aj prezidentskí kandidáti
12
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM