Monika Hanigovská Magazín

Olgu a Zuzanu poznačili KRUTÉ následky očkovania: Jednej ochrnula tvár! Kto ju odškodní?

Očkovanie proti COVID-19 sa na nej kruto podpísalo! Pani Olga si bude musieť pravdepodobne ľahnúť pod nôž, aby získala späť svoju tvár.

Ilustračný obrázok k článku Olgu a Zuzanu poznačili KRUTÉ následky očkovania: Jednej  ochrnula tvár! Kto ju odškodní?
Zdroj: pixabay.com

Nie je žiadnym tajomstvom, že očkovanie proti COVID-19 môže vyvolať i nežiaduce účinky. Tie na Slovensku monitoruje a vyhodnocuje Štátny ústav pre kontrolu liečiv a vydáva k tomu aj štatistiky.

Momentálne eviduje (ku dňu 29.09.2021) vyše 8-tisíc hlásení. „Z celkového počtu hlásení je 1008 závažných,“ informuje o tom na svojom webe.

Olga a Zuzana

Búrlivé reakcie však zažívajú momentálne obyvatelia v Českej republike. CNN prima NEWS uverejnil príbeh dvoch žien, ktoré vakcinácia nepríjemne poznačila. Pani Olga sa po očkovaní doteraz lieči a môžu jej ostať trvalé následky. Druhou poškodenou je pani Zuzana, ktorá po vpichu rýchlo utrpela anafylaktický šok, pričom stav sa jej zhoršil po druhej dávke.

„Rok a pol platí zákon, na základe ktorého môžu ľudia žiadať o odškodné za ujmu spôsobenú očkovaním,“ pripomína česká redakcia. Výsledok? „Doteraz však nikto zo žiadateľov neuspel.“

Aké príznaky pociťovali? Ako im zmenila vakcína život? Prečítate si na druhej strane.

Čo sa deje aktuálne na Slovensku a v zahraničí?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM