Zo zahraničia

Originál je len jeden: Po vyše 30 rokoch McDonald´s nadobro OPÚŠŤA ruský trh

McDonald´s za­čiatkom marca oznámil, že dočasne zatvorí všetkých približne 850 reštaurácií na ruskom trhu. Teraz sa rozhodol pre kompletný odchod.

Ilustračný obrázok k článku Originál je len jeden: Po vyše 30 rokoch McDonald´s nadobro OPÚŠŤA ruský trh
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald´s spustila proces predaja svojho biznisu na ruskom trhu. Spoločnosť sa pre tento krok rozhodla po viac než 30 rokoch pôsobenia v Rusku a dva mesiace po tom, ako oznámila dočasné zatvorenie reštaurácií. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

V Rusku skončili

McDonald´s za­čiatkom marca oznámil, že dočasne zatvorí všetkých približne 850 reštaurácií na ruskom trhu, vrátane ikonickej reštaurácie na Puškinovom námestí, ktorú otvorili v Rusku ako prvú začiatkom roka 1990. Teraz sa rozhodol pre kompletný odchod, pričom firma oznámila, že počíta s rekordnými odpismi v hodnote 1,2 miliardy až 1,4 miliardy USD (1,16 miliardy až 1,35 miliardy eur).

„Humanitná kríza, ktorú spôsobila vojna na Ukrajine a nepredvídateľné prostredie viedli spoločnosť McDonald´s k zá­veru, že ďalšie vlastníctvo aktív v Rusku je už neudržateľné,“ uviedla firma.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM