Aktualizované han Zo zahraničia

AKTUALIZOVANÉ: Ruský Strýko Váňa popiera, že chce NAHRADIŤ sieť McDonald´s

V Rusku sa k zatvoreniu reťazca obľúbeného rýchleho občerstvenia McDonald´s mali postaviť svojsky. Spoločnosť ale správy dementuje.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALIZOVANÉ: Ruský Strýko Váňa popiera, že chce NAHRADIŤ sieť McDonald´s
Zdroj: www.cdnn21.img.ria.ru/images

Rusi sa so zatvorením všetkých 850 prevádzok siete McDonald´s po celej krajine vysporiadali po svojom. Založili si nový reťazec s rýchlym občerstvením. Ako uvádza portál Express, nový reťazec otvorí svoje prevádzky čoskoro.

Aktualizované 18.3. Neskôr na oficiálnej stránke ruskej značky Strýko Vaňa pribudol oznam, že táto správa nie je pravdivá.

„Týmto informujeme, že právnické osoby holdingu Ruspolebrands a značka Strýko Váňa nemajú žiadny vzťah k logu, ktoré bolo vytvorené ako meme pomocou obráteného písmena “M” siete rýchleho občerstvenia McDonald´s, ktorý má v azbuke tvar písmena “V”. Informácie šírené na internete o údajných plánoch nahradiť značku McDonald´s našou značkou Strýko Váňa, sú falošné,” píše spoločnosť na svojom webe a dodáva "Holding v súčasnosti neuvažuje o spustení siete stravovacích zariadení, ale v budúcnosti sa tejto myšlienky nevzdáva.“

Koniec po rokoch

Americký reťazec v Rusku pôsobil tridsať rokov, no po ruskej vojenskej invázii na Ukrajine sa vedenie spoločnosti rozhodlo všetky pobočky zatvoriť. To spôsobilo v celej krajine smútok, pretože Rusi boli na produkty McDonald´s zvyk­nutí. Niet sa čo čudovať, keď sa v posledný deň tvorili dlhé rady. Tisíce Rusov si chceli naposledy vychutnať svoje obľúbené pochúťky.

Najnovšie informácie však nasvedčujú tomu, že v Rusku vznikne nový fastfood. Reťazec má dostať názov Strýko Váňa, ktorého logo sa už šíri po internete a nápadne pripomína to z McDonald´s . Akurát sa jedná o písmeno B, ktoré v ruskej azbuke znamená V (ako Váňa) a je len otočením písmena M.

Pred pár dňami sa predseda ruského parlamentu Vjačeslav Volodin vyjadril v takom duchu, že americký reťazec môže odísť a vyhlásil, že za neho majú náhradu.

Strýko Váňa

Neutíchajúci konflikt na Ukrajine dáva priestor skopírovanému ruskému nápadu na nový fastfood. Aj primátor Moskvy sa nechal počuť, že mesto je pripravené prispieť takmer 4 miliónmi eur na vytvorenie takého reťazca.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM