Zlatica Gregorová Rôzne

Otestujte sa v RETRO kvíze: Pamätáte si ešte "vychytávky" dôb minulých?

Pokúste sa poriadne zaloviť v pamäti a odpovedzte na naše otázky. Všetky sa týkajú 60.- 80. rokov minulého storočia a možno vám vyčarujú úsmev.

Ilustračný obrázok k článku Otestujte sa v RETRO kvíze: Pamätáte si ešte "vychytávky" dôb minulých?
23
Galéria
Zdroj: TASR

Sedemnásty november už dávno nie je len obyčajným dňom v roku. Mnohí naň spomínajú nostalgicky, vraviac, že ´89 bol najlepším obdobím v našich dejinách.

Už nie…

Iným hneď napadne spojenie „nežná“ alebo „zamatová“ revolúcia, ktorá pre mnohých „konečne“ viedla k pádu komunistického režimu.

V režime, ktorý na Slovensku vládol pred rokom 1989, by nechcelo žiť 56,5 percenta ľudí. Podľa vlaňajšieho prieskumu takmer tretina obyvateľov by však stále privítala život v minulom režime.

Od Nežnej revolúcie nás už delia viac ako tri desaťročia. Niektorí mladí poznajú revolúciu cez rodičov, iní so smiechom pozerajú rodinné fotoalbumy, ako to kedysi bolo.

RETRO kvíz

Myslíte si, že minulosť je za nami a treba ju nechať tak? My sa nazdávame, že sa občas treba pozrieť späť a pripomenúť si ju. Práve preto sme vám pripravili otázky, ktoré do života prinesú kus nostalgie.

Skúste poriadne popremýšľať, s čím ste sa kedysi hrávali i nad tým, čo patrilo k typickým módnym výstrelkom. I keď žijeme v modernej dobe, trendy minulých rokov sa vracajú s veľkou slávou a tak môžete dokonca aj porovnávať. Skúste šťastie v našom kvíze. Ak ho zodpoviete, budete vedieť, ako ste na tom so spomienkami z doby minulej.

Ako dobre si pamätáte RETRO časy v Československu? Otestujte sa v našom kvíze, ktorý nájdete TU: Aké vychytávky si pamätáte z RETRO čias?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Prajeme veľa zábavy!

Foto: ilustračné

RETRO: Voľný čas
50
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM