han Šport Hokej

PARÁDA v podaní Slovenska na virtuálnych MS v hokeji: Postúpili do štvrťfinále a vyzvú ŠVAJČIAROV!

Darí sa im na jednotku! Hokejisti Slovenska obsadili v základnej skupine druhú priečku a postúpili do bojov o medaily na virtuálnom svetovom šampionáte.

Ilustračný obrázok k článku PARÁDA v podaní Slovenska na virtuálnych MS v hokeji: Postúpili do štvrťfinále a vyzvú ŠVAJČIAROV!
10
Galéria
Zdroj: TASR

Presne na termíny hokejových MS vo Švajčiarsku 2020, ktoré však boli kvôli pandémii koronavírusu zrušené, sa na oficiálnej stránke Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) konajú fiktívne zápasy turnaja.

Ako sa to hrá?

Priebehy duelov sa konajú presne v rovnaký čas, ako bolo na pláne v skutočnosti. O výsledkoch rozhoduje aktuálny renking a hlasovanie fanúšikov na sociálnych sieťach. Tí musia danú krajinu podporiť prostredníctvom oficiálneho konta IIHF na instagrame, facebooku a twitteri. Na základe ich pôsobenia sa v reálnom čase rozhoduje o konečnom skóre.

Naši idú ako píly

Po základných skupinách sa vytvorili konečné tabuľky a s radosťou oznamujeme, že Slovensko v jednej z nich obsadilo druhé miesto za Českom, no s rovnakým počtom bodov 17. Na turnaji zatiaľ našlo premožiteľa len raz, keď nestačili na Česko.

Zdolali aj Kanadu

Slovenskí fanúšikovia sa na virtuálnych MS postarali o tieto výsledky. Slovensko postupne porazilo Dánsko 6:3, Veľkú Britániu 6:5, Bielorusko 6:3, Nemecko 6:5, Švédsko 5:4 po predĺžení a aj Kanadu 6:5 po predĺžení. Na konte tak malo skóre 40 strelených gólov a 31 inkasovaných.

Štvrťfinálové dvojičky

Turnaj má dnes na programe deň voľna a už zajtra sa rozbehnuté štyri súboje, z ktorých víťazi postúpia do semifinále, čiže do bojov o medaily. Slovensko „hrá“ o 20:20 proti domácemu Švajčiarsku a predtým si to rozdá ešte Česko s Ruskom, Lotyšsko s Kanadou a Fínsko so Švédskom. Tak čo, podarí sa Slovensku postúpiť po deviatich rokoch do vytúženého semifinále?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM