han Šport Basketbal

TOTO sú najdrahšie tenisky na svete! Vysolili by ste za "jordanovky "viac ako pol MILIÓNA? FOTO

Nie, nejde o nejakú novinku na módnom trhu, ale o pár tenisiek z roku 1985! Vtedy ich nosil na nohách legendárny basketbalista Michael Jordan.

Ilustračný obrázok k článku TOTO sú najdrahšie tenisky na svete! Vysolili by ste za "jordanovky "viac ako pol MILIÓNA? FOTO
4
Galéria
Zdroj: www.nba.com

V aukčnej sieni Sotheby's v New Yorku sa dražili práve „botasky“ bývalého hráča Chicago Bulls zo série v roku 1985.

Šialená cena

Do dražby ich ponúkol majiteľ Jordan Geller, ktorý ich má vo svojom vlastníctve od roku 2002. No, a výsledná suma za ne sa zastavila na čiastke 560-tisíc dolárov, čo je v prepočte na eurá približne 519-tisíc. Ide o tenisky v tradičných čierno-červených farieb, na ktorých je vlastnoručný podpis Jordana a jedna topánka je o pol čísla väčšie. Ako uvádza portál www.foxbusiness.com, ľavá má veľkosť 13 a pravá 13,5.

Prečo ich predal?

Dôvod je jednoduchý a zrejme aj logický. Po tom, čo športová stanica ESPN odvysielala dokument „Posletný tanec“, v ktorom pripomenula do podrobností zrod Michaela Jordana a slávne obdobie tímu Chicago Bulls, dopyt po cennostiach hviezdy niekoľkonásobne vzrástol.

Slová, už bývalého, majiteľa

Geller sa k teniskám vyjadril takto: „Podľa mňa ide o najikonickejšie tenisky v histórii. O všetko, čo sa týka Michaela, je teraz obrovský záujem. Väčší ako kedykoľvek predtým. Pár týchto tenisiek je momentálne najžiadanejšou a najcennejšou položkou na zberateľskom trhu. Pár som vlastnil od roku 2012 a skutočne si ich veľmi vážim, ale po zverejnení dokumentu som sa rozhodol, že ich predám.“

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM