Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Partizán na Šamorín nemal hráčov

Tréner Kužma: „Celé mužstvo hralo fatálne.“

Ilustračný obrázok k článku Partizán na Šamorín nemal hráčov
Zdroj: Peter Cingeľ

BARDEJOV. V 9. kole 2. futbalovej ligy Partizán Bardejov prehral so Šamorínom 1:3. Domáci boli aktívnejší akurát v úvode. A mohli dať aj vedúci gól, no po štvrťhodine hostia brilantne prebrali taktovku. Do polčasu dali tri góly, zatiaľ čo domáci v závere zápasu len jeden. Opäť si pripísali niekoľko napomínaní. K trom žltým kartám, si Berežný po druhej v samotnom závere vykoledoval vylúčenie z hry.

Legionári pomohli

Nie je to prvé stretnutie, keď Partizán mohol ovplyvniť priebeh vo svoj prospech. Po dvoch rohových kopoch hostí Gruca z brejku nezvládol zakončenie. Po jeho druhom úniku mal dobrý pokus Verčimák a Grohoľ lobom poslal loptu na brvno. Súpera zdobili excelentní legionári, ktorých výrazne dirigoval Mezovský.

Po štvrťhodine nakopli loptu pred neistého brankára Vincléra a Berežný tečoval do vlastnej siete. Po pol hodine z takmer podobnej situácie hostia viedli po kontakte Didika už o dva góly. Hostia dominovali v strede, využívali chyby domácich a v závere polčasu viedli 0:3. Po prestávke niektorí hráči hostí ukázali, že boli rýchlejší s loptou ako domáci bez nej.

Osožná prehra?

V snahe dať gól bojovali, no strácali nielen lopty, ale aj kontrolu nad priebehom. Súper využíval všetko čo sa dalo a domáci inkasovali napomenutia. Neúnavný Gruca ešte dokázal získať loptu a Patarocha dal gól. Niekoľko jeho spoluhráčov podobné príležitosti do zakončenia, bohužiaľ, nepremenilo.

Kormidelník Partizán Rišard Kužma po zápase netajil sklamanie, predpokladá ale, že takýto vývoj sezóny by mal jeho tím len naštartovať. „Verím, že táto prehra bude osožná. Naše problémy sa navršovali po zápase s Popradom. Po troch zápasoch sme mali sedem bodov, boli sme vysoko. To nám trošku poškodilo a začali sa zranenia.“

„Nemáme hráčov na striedanie, ktorí by zranených nahradili. Sú to ešte mladí hráči. Striedačka je, ale nie v takej kvalite, aby striedajúci mohol zahrať to, čo hráč zo základu. No to nebol najväčší problém, ale skutočnosť, keď si hráči vsugerovali, že hráme dobre,“ dodal Kužma.

Agresívny pressing

Tím Partizána sa v predchádzajúcich zápasoch predstavil úspešnými súbojmi nielen dvojíc, ale ej celého tímu najmä v strede poľa. „Doteraz sme my boli agresívni a víťazní, no dnes to bol Šamorín. K tomu to bola ich špeci cká hra na čas, pridali rôzne elementy na vyradenie rytmu. Bolo vidieť, že to boli hráči so skúsenosťami, vedeli ako sa majú správať."

„Chcel by som, aby sme pod výsledok nepodpísali iba obranu. Celé mužstvo v obrane hralo fatálne, lebo všetci brania a všetci útočia. Obranná línia hrala dobre, no veľmi nervózne. Hostia hrali agresívny vysoký presing, na odpoveď sme dnes nemali dosť síl,“ zhrnul ustarostený Kužma.

Bardejov – Šamorín 1:3 (0:3).

Partizán: Vinclér – Ščepaňski( 60. Góra), Berežný, Jacko, Belunak, Gruca, Grohoľ, Verčimak (70. Patarocha), Didik, Ivanko (80. Košč ) Staško. 300 divákov.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM