han Zo Slovenska

Partnerovi Čaputovej našli NÁDOR: Pri čakaní na výsledky si prežili MUKY!

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová má za sebou náročné obdobie. Netýkalo sa však našej krajiny, ale jej súkromia.

Ilustračný obrázok k článku Partnerovi Čaputovej našli NÁDOR: Pri čakaní na výsledky si prežili MUKY!
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Juraj Rizman sa na sociálnej sieti zdôveril s nepríjemnou informáciu, ktorá sa týkala jeho zdravotného stavu. „Pred letom som bol na kontrole. Lekárka špecialistka usúdila, že by nebolo zlé urobiť preventívne kolonoskopiu. Išiel som a… Našli,“ napísal priateľ Zuzany Čaputovej.

„Našli mi v hrubom čreve niečo zlé. Nasledovala podrobná diagnostika, dôkladné konzultácie a rozhodnutie, riešiť to chirurgicky a pokiaľ možno rýchlo, predoperačné vyšetrenia a operácia,“ pokračoval Rizman.

Ako ďalej pokračoval, operačný zákrok sa podľa lekárov vydaril. „Ale to čakanie na histológiu bolo hrozné…“ poznamenal. „V týchto dňoch mi došiel výsledok. Ten nádor bol nezhubný. Čo vám poviem – padol mi kameň zo srdca,“ vydýchol si Juraj.

Toto ho zachránilo

„Jeden z ošetrujúcich lekárov mi povedal, že presne pre toto treba robiť osvetu a preventívne prehliadky. Pretože, keď sa problém podarí identifikovať v zárodku, ako sa to lekárom podarilo v mojom prípade, majú väčšiu šancu vec riešiť rýchlo a efektívne, ešte predtým ako sa veci zvrhnú a výrazne skomplikujú,“ do­dal.

Slovensko patrí medzi najhoršie krajiny, čo sa týka výskytu nádorových ochorení hrubého čreva. Množstvo prípadov sa končí smrťou.

„Príčin je isto mnoho, ale jedna z vážnych je, že podceňujeme preventívne prehliadky, hanbíme sa hovoriť o problémoch so zažívaním a vylučovaním a bojíme sa kolonoskopie,“ tvrvdí Čaputovej partner.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM