Kultúra

S Patejdlom sa budú môcť ROZLÚČIŤ aj fanúšikovia: ZDRVENÁ manželka prehovorila

Manželka Vaša Patejdla vyvrátila konšpirácie o príčine jeho úmrtia. Prezradila aj termín poslednej rozlúčky s hudobným velikánom.

Ilustračný obrázok k článku S Patejdlom sa budú môcť ROZLÚČIŤ aj fanúšikovia: ZDRVENÁ manželka prehovorila
Zdroj: Facebook.com/Vašo Patejdl

V sobotu (19. augusta) zasiahla hudobnú scénu zdrvujúca správa. Vo veku 68 rokov zomrel velikán Vašo Patejdl. Na stránke hudobníka sa objavilo vyjadrenie jeho manželky Miluše Patejdlovej.

„Dovoľte, aby som všetkým poďakovala za podporu v týchto ťažkých chvíľach, ktoré prežívame po odchode môjho milovaného manžela a otca troch synov – Vaša Patejdla. Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínajú nielen na neho samotného, ale taktiež na to, čo krásne za sebou zanechal a navždy tak zostane v našich srdciach,“ napísala na úvod zdrvená Miluša.

Smrť 14 dní po stanovení diagnózy

Manželku fenomenálneho hudobníka rýchly odchod milovaného partnera zasiahol v plnej sile. O to viac musia bolieť rôzne špekulácie, ktoré zazneli v mediálnom priestore.

„Verte, že na tak rýchly odchod nebol nikto z nás pripravený, a rada by som týmto prehlásením uviedla na pravú mieru niekoľko neprávd a špekulácií, ktoré sa objavili po úmrtí Vaša v médiách. Môjho manžela zasiahla nečakane, a predovšetkým celkom skryte, veľmi zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený v dôsledku celkového vyčerpania organizmu pri progrese zákerného zhubného ochorenia slinivky brušnej. Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní predtým, než nastal ten osudný deň. Najprv o svojej chorobe vedel iba sám Vašo a ja, následne aj jeho traja synovia,“ vysvetľuje zronená Patejdlová.

Posledná rozlúčka

Miluša prezradila, že hudobníkovo srdce dotĺklo v skorých ranných hodinách v sobotu 19. augusta. Odišiel obklopený svojimi najbližšími.

Posledná rozlúčka sa uskutoční v stredu 30. augusta od 14.00 hodiny v bazilike Nanebovzatia Panny Márie v pražskom Strahove.

„Vašo si nesmierne vážil svojich priateľov, ale aj fanúšikov a priaznivcov. Možnosť rozlúčiť sa s sním tak budú mať ako jeho najbližší a kolegovia, tak aj široká verejnosť, pre ktorú bude vyhradený priestor na nádvorí Strahovského kláštora,“ dodala Miluša Patejdlová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

🙏Prohlášení rodiny Vašo Patejdla🖤 Vážení, dovolte mi, abych poděkovala všem za podporu v těchto těžkých chvílích,...

Posted by Vašo Patejdl on Monday, August 21, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM