han Správy Politika

Pellegrini to povedal narovinu: Ospravedlňte sa ľuďom a vzdajte sa funkcií!

Koalícia v priamom prenose predlžuje svoju agóniu a zvyšuje chaos na Slovensku. Na margo aktuálneho politického diania to uviedol predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini to povedal narovinu: Ospravedlňte sa ľuďom a vzdajte sa funkcií!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Reagoval tak na pondelkovú výzvu SaS premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO), aby odstúpil, pričom sa má rozhodnúť do budúcej stredy (24. 3.).

„Takmer dva týždne slovenská vláda nerieši boj s pandémiou, nepracuje pre ľudí, ale zaoberá sa výlučne sama sebou. A dnes sme sa dozvedeli, že strana SaS dala premiérovi ďalších desať dní, aby splnil ich podmienky,“ konštatuje Pellegrini. Hovorí o „otravnej telenovele“, ktorá škodí celej krajine.

Stratený rok

Šéfov koaličných strán v tejto súvislosti opätovne žiada, aby sa vzdali svojich funkcií. „Nebudete prví ani poslední, ktorí zodpovednosť za krajinu neuniesli,“ podotýka Pellegrini. Zároveň od nich žiada, aby sa obyvateľom Slovenska „za stratený rok“ ospravedlnili. Líder Hlasu je presvedčený, že predčasné parlamentné voľby by neboli pre krajinu takou pohromou, ako tvrdí koalícia.

SaS v pondelok vyzvala Matoviča na odchod z funkcie. Predseda strany a vicepremiér Richard Sulík v prípade potreby ponúkne svoju funkciu ministra. Sulík nevylúčil odchod SaS z vlády, ak Matovič neodstúpi. Premiér sa má rozhodnúť do budúcej stredy (24. 3.).

SaS naďalej odmieta predčasné voľby a na poste šéfa kabinetu by si vedela predstaviť ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO). Odchod Matoviča aj Sulíka žiada koaličná strana Za ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj naDnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM