Magazín

Peter Lipa: Vyrastal som v chudobnej rodine, do jazzu som priplával

V seriáli Ver si! sa rozprávame s inšpiratívnymi ľuďmi, ktorí na ceste za svojimi snami a úspechmi vytrvali a dnes sú vzorom.

Ilustračný obrázok k článku Peter Lipa: Vyrastal som v chudobnej rodine, do jazzu som priplával
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Najväčší jazzový hudobník na Slovensku Peter Lipa nám v rozhovore prezradil, ako sa dostal k hudbe a ako vyzerala hudba v jeho mladosti.

Spieval rád

Hudba vyzerala počas spevákovho detstva úplne inak. „Hudba bola len vtedy, keď niekto hral na nejakom nástroje alebo práve spieval. Médií bolo veľmi málo, ale rádio už bolo, čiže rozhlas sme počúvali,“ prezradil hudobník. Záujem o hudbu prišiel, keď mal šesť rokov.

„Spieval som a rád som spieval, takže ma občas postavili na stôl, aby som zaspieval hosťom. Nemal som to vôbec rád,“ spomína Lipa.

Počas dospievania sa začal zoznamovať s hudbou. Prišiel na to, že najviac sa mu páči jazz. „Zháňal som všetky informácie o hudbe, ktoré sa len dali. Aby som vedel všetko o hudobníkoch, skladateľoch, nahrávkach a podobne,“ spomína Lipa. Postupom času sa mu podarilo získať na hudbu názor. „A odtiaľ to bol už len krok k tomu, aby som začal hrať a spievať,“ dodal.

Dnes má na konte 25 platní a množstvo spoluprác. Každú z platní považuje za veľmi dôležitú. „Ja mám pocit, že keď nahrám nejakú platňu, tak som minul jeden míľnik vo svojom živote a idem ďalej žiť, k ďalšiemu míľniku,“ hovorí spevák.

Ktorú zo svojich pesničiek má najradšej, prečo nahral prvú platňu, až keď mal 41 rokov a čo pre Petra Lipu znamená hudba dnes, sa dozviete vo VIDEO rozhovore (pod článkom).

Prečítajte si aj

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM