TOS Zo zahraničia

Pivná legenda predtým ustála zemetrasenie aj prohibíciu: Známy pivovar po 127 rokoch KONČÍ

Legendárnemu remeselnému pivovaru vystavili stopku inflácia a klesajúce tržby.

Ilustračný obrázok k článku Pivná legenda predtým ustála zemetrasenie aj prohibíciu: Známy pivovar po 127 rokoch KONČÍ
Zdroj: Unsplash.com

Prvým a najstarším remeselným pivovarom v USA je Anchor Brewing. Prvé pivo pod touto značkou sa objavilo v San Franciscu ešte v roku 1896.

Tento týždeň spoločnosť oznámila, že po 127 rokoch končí a to kvôli finančným problémom, ktoré sa začali v čase pandémie. Značka Anchor je považovaná za starého otca amerického remeselného pivovarníctva.

Podľa hovorcu spoločnosti Sama Singera, 70% výroby sa predávalo do reštaurácií a barov, pričom tento biznis poznačila pandémia najviac a spolu s nimi utrpeli aj oni ako dodávatelia.

Ustáli zemetrasenie, prečkali prohibíciu

Ako pripomína server The Guardian, spoločnosť predtým prežila historické zemetrasenie v San Franciscu, ktoré zničilo jej prevádzky a prečkala aj obdobie prohibície.

V 60. rokoch 20. storočia na tom bola spoločnosť zle a hrozil jej bankrot. V roku 1965 kúpil pivovar Fritz Maytag, čím začala éra popularity pivných špeciálov a spoločnosti sa opäť začalo dariť. Ťahákmi boli obľúbené svetlé pivo a legendárne vianočné pivo.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

V ponuke už len skladové zásoby

Mimochodom, v seriáli V uliciach San Francisca stvárnil mladý Arnold Schwarzenegger zamestnanca Anchor Brewing, pričom v záberoch sa objavil aj Fritz Maytag ako ďalší zamestnanec. Ten pivovar podľa Wikipédie predal v roku 2010. Súčasným vlastníkom je spoločnosť Saporro, ktorá ho kúpila v roku 2017.

Spoločnosť by mala do konca júla pokračovať v predaji skladových zásob, ktoré jej zostali. Pivá od Anchor Brewing sú ešte dostupné aj v niektorých špecializovaných predajniach na Slovensku.

Titulné foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM