Barbara Dallosová Správy

Po umelom snehu prišla prírodná nádielka, svahy sa zapĺňajú: Ako sú na tom okolité strediská? FOTO

Ešte pred pár dňami bol jediný sneh, aký sme mohli vidieť, ten umelý. Teraz už prírodný sneh poprašuje ulice miest i zjazdovky. Lyžiarska sezóna sa už naplno rozbieha aj v strediskách v Štiavnických a Kremnických vrchoch.

Ilustračný obrázok k článku Po umelom snehu prišla prírodná nádielka, svahy sa zapĺňajú: Ako sú na tom okolité strediská? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Po nízkych teplotách, vďaka ktorým mohli začať prevádzkovatelia zasnežovať, majú lyžiari v súčasnosti už i prírodný sneh.

Na Krahuliach už od Silvestra

Aktuálne sa už lyžuje aj v Kremnických vrchoch. Na denné aj nočné lyžovanie pozývajú v lyžiarskom stredisku Ski Krahule Juh, kde sú podmienky veľmi dobré a výška snehu dosahuje 40 centimetrov. Na Krahuliach tento rok odštartovali sezónu ako prví v blízkom okolí a lyžovalo sa tu už aj na prelome rokov. Momentálne sú v prevádzke podľa informácií zo strediska všetky vleky. Komfort lyžiarov na krahulskej zjazdovke má túto sezónu posilniť tiež novinka, bezdotykové trunikety.

Lyžovačka a korčuľovačka na jednom mieste

V Salamandra Resort, najjužnejšom lyžiarskom stredisku na Slovensku, sa začalo lyžovať v pondelok (4.1.2016). Stredisko v Štiavnických vrchoch ponúka lyžiarom 1 450 metrom dlhú zjazdovku, na ktorej hlási veľmi dobré podmienky a 40 centimetrov sne­hu.

,,Zasnežovali sme už dlhšie, začali sme akonáhle nám to počasie dovolilo, teda hneď, ako udreli mrazy. Včera už nám ale napadol aj prírodný sneh, takže podmienky sú vynikajúce. V prevádzke je tiež klzisko, ktoré je otvorené už od Mikuláša a je možné korčuľovať sa na ňom cez deň i večer," uviedla pre Žiar 24 marketingová manažérka Salamandra Resort Katarína Pružinová.

Problémom je málo vody

Na spustenie sezóny sa pripravujú aj v lyžiarskom stredisku Skalka Arena. Peter Hyža zo strediska potvrdil, že zjazdovky zasnežujú od 28.12.2015, avšak pre málo vody nie v takom množstve, ako potrebujú. ,,My potrebujeme minimálne 30 centimetrov súvislej vrstvy snehu a keďže nám ešte aj voda nestíhala, tak je to komplikovanejšie," dodal s tým, že otvoriť by chceli tento víkend.

Pripravte na lyžovačku či snowboardovačku aj svoju peňaženku a pozrite, koľko tento rok zaplatíte za skipasy v lyžiarskych strediskách v Kremnických vrchoch.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Strediská v Kremnických a Štiavnických vrchoch na začiatku sezóny
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM