Rastislav Búgel Zo Slovenska

Počas tohto týždňa príde prudké OTEPLENIE: Kde bude až +10 °C?

Počas týždňa môžeme očakávať krátkodobé oteplenie, ktoré prinesie nárazovo poriadne vysoké teploty.

Ilustračný obrázok k článku Počas tohto týždňa príde prudké OTEPLENIE: Kde bude až +10 °C?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , TASR/Radovan Stoklasa

Chladné počasie, ktoré je tu s nami už niekoľko posledných dní, bude pokračovať. Ako upozornili odborníci, treba sa však pripraviť na jednu zmenu.

Uplynulé hodiny priniesli výrazné sneženie hlavne do oblasti Veľkej Fatry a Nízkych Tatier. Pribudlo tam do 10 centimetrov čerstvého snehu. Sneženie dokonca spôsobilo dopravné problémy a polícia musela na krátko uzavrieť pre nákladné vozidlá horský priechod Donovaly, pričom komplikácie boli aj na Čertovici.

Počasie na začiatku týždňa

„Situácia sa však už upokojila a v nadchádzajúcich hodinách sa výraznejšie zrážky neočakávajú, ba práve naopak. Počasie ovplyvní výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prinesie najmä na západné a južné Slovensko aj slnečné počasie. Prechodne sa počasie zhorší v utorok ráno, kedy na severe hrozí aj sneženie,“ informuje portál iMeteo.sk.

Začiatok týždňa bude ešte podobný ako uplynulé dni. V nočných hodinách bude mrznúť a cez deň sa teploty na západe a juhu Slovenska dostanú slabo nad bod mrazu.

Príde nečakaná zmena

„K zmene počasia začne dochádzať v priebehu stredy, kedy sa chladné, severné prúdenie zmení na teplejšie prúdenie od juhozápadu až západu, ktoré vystrelí teploty poriadne nahor,“ dodáva server.

Vo štvrtok by malo byť najteplejšie z celého týždňa, pričom teploty sa dostanú nad nulu na celom území.

Očakáva sa, že maximálne teploty sa budú pohybovať medzi +2 až +7 °C. Výraznejšie oteplenie však bude na juhozápade, kde by malo byť najteplejšie.

Teploty sa tu dostanú až nad hranicu +10 °C.

„V tomto teplom, juhozápadnom prúdení k nám začne postupovať od juhozápadu plytká tlaková níž, ktorá vo štvrtok prinesie na mnohé miesta nášho územia dážď. Dokonca by malo pršať aj na horách,“ informuje iMeteo.sk.

Toto oteplenie by malo byť len prechodné a už v priebehu piatka by sa malo začať opäť postupne ochladzovať. Nadchádzajúci víkend potom prinesie podobné počasie aké sme zažívali počas toho uplynulého.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM