Monika Hanigovská Magazín

Pociťujete po jedle nadúvanie, kŕče a priberáte? Tieto základné potraviny NEJEDZTE SPOLU

Niekedy nejde o to čo, ale s čím. Niektoré kombinácie potravín môžu dať vášmu tráveniu zabrať.

Ilustračný obrázok k článku Pociťujete po jedle nadúvanie, kŕče a priberáte? Tieto základné potraviny NEJEDZTE SPOLU
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com , pixabay.com

Stáva sa vám, že počas konzumácie potravín pociťujete nepríjemne kŕče, nadúvanie a pálenie záhy? Alebo vás tento stav dobieha o čosi neskôr?

Existujú kombinácie potravín, ktoré môžu byť škodlivé pre naše zdravie bez ohľadu na to, že patria medzi tie zdravšie. Ktoré sú to?

1) Vajíčka so slaninou

Väčšina ľudí si s radosťou na raňajky dopraje vajíčka so slaninou. „Nie sú si ale plne vedomí zdravotných rizík. Je zdravé jesť tieto potraviny oddelene, pretože majú vysoký obsah bielkovín, ale keď sa zmiešajú, môžu naštartovať problém s trávením,“ informuje portál Bright Side.

Akonáhle totiž zjete dve potraviny s vysokým obsahom bielkovín naraz, môže chvíľu trvať, kým to vaše telo strávi, najmä preto, že bielkoviny sa najťažšie rozkladajú.

Tip redakcie: Nahraďte slaninu sacharidom, ideálne celozrnným pečivom.

2) Burger s hranolkami

Kto by to povedal, že aj najznámejšie kombo vám môže narobiť veľké problémy? Vedeli ste, že ak si chcete dopriať rýchle občerstvevšie, tak si máte radšej pochutnať na dvoch hamburgeroch namiesto jedného s hranolkami?

Budete sa cítiť dlhšie nasýtení, „pretože prijímate viac bielkovín a menej kalórií a zároveň znížite počet sacharidov,“ vysvetľuje portál Bright Side.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM