han Správy Zo Slovenska

Podceňujete koronavírus? TIETO fotky z jednej slovenskej nemocnice vás vyvedú z omylu!

Na sociálnych sieťach, či aj v reálnom živote sa nájdu takí, ktorí neveria, že COVID-19 je skutočný. Tu je odkaz z ministerstva zdravotníctva tým, ktorí pochybujú.

Ilustračný obrázok k článku Podceňujete koronavírus? TIETO fotky z jednej slovenskej nemocnice vás vyvedú z omylu!
9
Galéria

Samozrejme, že v súčasnosti sa nevyhneme konšpirátorom, ktorí vedome, ale aj nevedome, šíria hoaxy. Práve ich, a taktiež rôznych hrdinov z internetu, sa rozhodlo Ministerstvo zdravotníctva SR konfrontovať s tragickou realitou v nemocniciach.

Obrázky z trnavskej nemocnice

Už niekoľko týždňov zomierajú v našich nemocniciach pacienti s ochorením COVID-19. Aj tak však majú niektorí pochybnosti o výskyte pandémie Iní „konšpirátori“ zase koronavírus a jeho dopad na obyvateľov vo veľkej miere zľahčujú, ba si z neho robia žarty. Spomínané ministerstvo sa na svojom Facebooku rozhodlo pre netradičný krok.

„Veľmi nás to mrzí. Obzvlášť vtedy, keď sa takéto postoje pretavia do správania, ktoré ohrozuje ďalších ľudí, časť z ktorých skončí na lôžkach našich nemocníc. Aj preto je dôležité neustále zobrazovať tvrdú realitu z nemocníc, ťažkú prácu našich zdravotníkov a zdravotníčok a boj, ktorý musia zvádzať s koronavírusom a ochorením COVID-19,“ píše sa v danom príspevku.

Konfrontácia s tými, čo neveria

„Toto nie je abstraktná choroba, neprejavuje sa len v číslach a štatistikách, má svoje tváre, konkrétne obete a konkrétnych hrdinov, ktorí idú na dno svojich síl. A žiaľ, táto choroba má aj svojich antihrdinov, ktorí sa prejavujú najmä na internete. Niektoré z takýchto prejavov sme sa rozhodli do týchto fotiek vložiť, aby vynikla ich absurdnosť,“ dodáva ministerstvo, ktoré si na pomoc zavolalo profesionálneho fotografa Michala Burzu.

Ten sa vybral na jednu z nočných služieb oddelenia COVID na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Výsledok si môžete pozrieť v GALÉRII.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

ŤAŽKÁ REALITA V NEMOCNICIACH🏥 VS. ĽAHKOSŤ NA INTERNETE 📧 Podľa posledných prieskumov od leta síce rastie počet ľudí,...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Tuesday, November 24, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM