han Správy Politika

Premiér sa znovu verejne ospravedlnil pred celým Slovenskom: Za čo sa KAJAL tentoraz?

Sype si popol na hlavu. Premiér Igor Matovič sa ospravedlnil prostredníctvom sociálnej siete kvôli tomu, že navštívil v rámci koaličnej rady Borisa Kollára.

Ilustračný obrázok k článku Premiér sa znovu verejne ospravedlnil pred celým Slovenskom: Za čo sa KAJAL tentoraz?
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Na Slovensku je vo všetkých nemocniciach zákaz návštev, no čelní vládni predstavitelia sa zišli u Borisa Kollára v nemocnici. Ten sa zotavuje z dopravnej nehody a stále musí byť pod dohľadom lekárov.

Prečo tam boli?

Dôvod návštevy sa snažil Matovič vysvetliť v statuse na Facebooku: „Áno, boli sme traja – ja, Richard Sulík a Veronika u Borisa na koaličnej rade. Pred stretnutím som sa opýtal, či tým neporušujem nejaké nariadenie a bol som uistený, že nie. S tým, že ide o samostatný priestor, kvázi pracovňu predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s akýmkoľvek iným pacientom.“ Lenže, neskôr vysvitlo, že to taká pravda nie je.

„Bez uistenia, že sa na takúto návštevu nevzťahuje zákaz návštev, by som tam nešiel,“ píše Matovič a dodáva: „Po príchode hore nám sestra dala plášť, návleky a dezinfekciu na ruky. Nepadlo ani slovíčko o tom, že tam, kam ideme, nemôžeme ísť. V momente len náznaku, že robím niečo proti pravidlám, by som sa na podpätku otočil.“

Znovu sa ospravedlnil

Na štyroch dotyčných sa zosypala vlna kritiky, čo bolo tiež predmetom statusu lídra strany OĽaNO. „Napriek faktu, že som konal dobromyseľne, niekto silou-mocou hucká v ľuďoch pocit, že sme týmto konaním chceli ľuďom ukázať, že sme niekto viac. Za seba hovorím, že nie a som presvedčený aj o dobrom úmysle kolegov. Ale, chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému, niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať. Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem,“ uzavrel Matovič.

Ten sa v podobnom duchu vyjadril aj pred dvomi dňami, keď sa v statuse ospravedlnil Richardovi Sulíkovi. Písali sme o tom v tomto ČLÁNKU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Návšteva Borisa ... ospravedlnenie Áno, boli sme traja - ja, Richard Sulík a Veronika u Borisa na koaličnej rade. Pred...

Posted by Igor Matovic on Thursday, November 26, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM