Rastislav Búgel Zo zahraničia

Pohrebná služba posielala pozostalým FALOŠNÝ popol! Desiatky tiel zatiaľ nechala HNIŤ

Svetom preletel šokujúci prípad. Polícia odhalila, že majitelia pohrebnej služby pozostalým posielali falošný popol.

Ilustračný obrázok k článku Pohrebná služba posielala pozostalým FALOŠNÝ popol! Desiatky tiel zatiaľ nechala HNIŤ
Zdroj: Pexels.com

Vyšetrovatelia nabehli do pohrebnej služby v Colorade. To, čo tam uvideli, im doslova vyrazilo dych. Ako informoval agentúra AP, objavili tam približne 200 tiel v rôznom štádiu rozkladu, niekoľko centimetrov hrubú vrstvu telesných tekutín a všadeprítomné muchy a červy.

Skladovali ich niekoľko rokov

Telá objavili začiatkom októbra po tom, čo sa ľudia sťažovali na neznesiteľný zápach šíriaci sa po okolí. Prokurátori odhalili textové správy, ktoré si medzi sebou posielali majitelia pohrebnej služby. Písali v nich o finančných problémoch a obavách, že niekto objaví rozkladajúce sa telá. Jeden z nich dokonca navrhol, aby vykopali obrovskú jamu, do ktorej by ich zakopali, aby sa nikto nič nedozvedel.

Telá boli na kope poriadne dlho. 23 z nich pochádzalo ešte z roku 2019 a 61 patrilo ľuďom, ktorí zomreli v roku 2020. Pozostatky ležali pri izbovej teplote v zanedbanej budove. „Bolo to niečo, na čo by ste najradšej okamžite zabudli, ale nedá sa to,“ povedal agent FBI Andrew Cohen.

Podľa prokuratúry príbuzní mŕtvych, ktorých pozostatky mali smerovať na kremáciu, dostali od pohrebnej služby falošný popol.

Čelia vážnym obvineniam

Manželov Carie a Jona Hallfordových, ktorým pohrebná služba patrila, zatkli ešte počas novembra v Oklahome. Obaja utiekli z Colorada, aby sa vyhli trestnému stíhaniu.

Hallfordovci sú obvinení z nelegálneho zaobchádzania s mŕtvymi telami, krádeží, prania špinavých peňazí a falšovania dokumentov.

Medzi nájdenými telami bolo aj telo bývalého armádneho seržanta. Podľa záznamov mal byť pochovaný na cintoríne pre veteránov. Vyšetrovatelia preto hrob otvorili a zistili, že sa v rakve nachádzajú pozostatky opačného pohlavia! Okamžite sa rozbehlo vyšetrovanie a snaha o zistenie totožnosti rozkladajúcich sa tiel. Identifikovať sa zatiaľ nepodarilo niekoľko desiatok z nich.

Rozhadzovali peniaze

Platby prijaté od pozostalých minuli napríklad na nákup kryptomien, večeru za 1 500 dolárov v Las Vegas, dve autá za 120-tisíc dolárov a podobe. Dvojica sa má k obvineniam pred súdom vyjadriť ešte tento týždeň.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM