Zlatica Gregorová Rôzne

Poklady slovenských múzeí v KVÍZE: Poznáte všetky ich tajomstvá?

Hovorí sa:“Ak národ nepozná svoju minulosť, nemôže vytvárať budúcnosť." Každý správny Slovák či Slovenka by sa mal zaujímať, ako žili jeho predkovia.

Ilustračný obrázok k článku Poklady slovenských múzeí v KVÍZE: Poznáte všetky ich tajomstvá?
Zdroj: TASR

Slovensko bolo typické poľnohospodárstvom a remeselníctvom, ktoré bolo základným zdrojom obživy a príjmu, často mnohopočetných rodín. Viacerí sa v časoch chudoby vysťahovali do sveta, aby príbuzným zabezpečili finančné prostriedky na nákup základných potravín a ošatenia. Dôkazy o našej minulosti sú azda najlepšie zdokumentované v archívoch a múzeách.

Využite jeseň

Jeseň a prichádzajúca zima sú skvelým obdobím na návštevu múzeí a galérií. V našom kvíze si môžete zopakovať znalosti z histórie a dozvedieť sa veľa noviniek. Skúste, ako dobre ste dávali pozor na hodinách dejepisu a prelúskajte naše otázky.

Všeličo zaujímavé nájdete práve TU: KVÍZ : Ako dobre poznáte poklady slovenských múzeí?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Súťažte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM