Zo Slovenska

Policajti počas sviatkov posilnia hliadky na celom Slovensku! Kde vás skontrolujú?

Policajti budú dohliadať aj na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov. Pozornosť budú venovať aj miestam s väčšou koncentráciou ľudí, ako sú bary, diskotéky, stanice, kostoly, cintoríny či nákupné centrá.

Ilustračný obrázok k článku Policajti počas sviatkov posilnia hliadky na celom Slovensku! Kde vás skontrolujú?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní svoje hliadky na celom Slovensku. Do opatrení zapojí aj železničných policajtov.

Policajti na cestách

Od štvrtka (14. 4.) do pondelka (18. 4.) preto spúšťa akciu s názvom Život. Jej cieľom je zvýšiť bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

Polícia bude počas akcie vo zvýšenej miere riadiť a usmerňovať premávku na nehodových úsekoch, dohliadať na frekventované križovatky a hlavné cestné ťahy. „Zameria sa najmä na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok,“ spresnila hovorkyňa.

Dozrú aj na chodcov

Policajti budú dohliadať aj na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov. Pozornosť budú venovať aj miestam s väčšou koncentráciou ľudí, ako sú bary, diskotéky, stanice, kostoly, cintoríny či nákupné centrá.

Počas minuloročných veľkonočných sviatkov zaevidovala polícia 56 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli traja ľudia, ďalší dvaja sa zranili ťažko a 12 osôb utrpelo ľahké zranenia. „Vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie,“ pripomenula Bárdyová.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM