Milan Hanzel Hokej

Popradčania idú ako píly: Po Slovane poslali domov s plačom aj Košice! FOTO

Východniarske derby v réžii kamzíkov! V 6. kole nadstavby hokejovej Tipsport Ligy medzi Popradom a Košicami sa z výhry radovali domáci hráči 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania idú ako píly: Po Slovane poslali domov s plačom aj Košice! FOTO
Zdroj: TASR

Popradčania majú v úmysle vykročiť do play-off zo štvrtého miesta, čo by znamenalo v boji o majstra výhodu domácho prostredia v úvodnom kole. Tak aj hrajú!

Skvelý úvod do derby

Poprad vykročil do veľkého derby východného Slovenska aktívnejšie a už v 3. minúte sa zásluhou Dominika Kramářa dostal do vedenia. Domáci fanúšikovia si po druhý raz zakričal gól na konci úvodnej tretiny, keď sa pred bránkou Košíc najlepšie zorientoval Handlovský a zvýšil na 2:0.

V druhej tretine sa hralo bez gólov, no v tej tretej skóroval hosťujúci Paršin a zdalo sa, že sa duel prehupne do ešte väčšej drámy. Všetkých v Poprade upokojil útočník Réway, keď pohotovo dorazil Handlovského strelu.

Najprv belasí, teraz oceliari

V predošlom kole sa Popradčania „pohrali“ s bratislavským Slovanom, ktorým nadelili debakel 5:0 a teraz si to zlízli aj Košičania. Najbližšie sa kamzící predstavia zase na domácom ľade v nedeľu, kedy privítajú Duklu Trenčín.

Zostavy:

HK Poprad: Vošvrda – Larkin, Kramár, Erving, Ulrych, Brejčák, Kozák – Svitana, Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan, Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matúš Paločko, Ró. Huna, Ri. Huna

HC Košice: Škorvánek – Pavlin, Michalčin, Ružička, Slovák, Zeleňák, Čížek, Bučko – J. Sukeľ, Michal Chovan, Paršin – Jokeľ, Skokan, Suja – Vrábeľ, Bortňák, Milý – Faith, Eliáš, Majdan

Derby Poprad - Košice
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM