Monika Gécziová Hokej

Popradský zimný štadión dostane novú veľkoplošnú obrazovku: Poslanci schválili financie na jej kúpu

Osemročné zariadenie, ktoré sa aktuálne na zimnom štadióne využíva, bude vymenené. Finančné prostriedky na kúpu novej obrazovky vrátane všetkých technických zariadení schválili poslanci mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Popradský zimný štadión dostane novú veľkoplošnú obrazovku: Poslanci schválili financie na jej kúpu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Existujúce veľkoplošné zariadenie, ešte ako pozostatok z pôsobenia skrachovaného HC Lev na popradskom zimnom štadióne, končí. „Obrazovka so všetkými zariadeniami ako je videoréžia, videopodporný systém pre videorozhodcu, kamery a pod. majú už osem rokov. Sú zastaralé a niektoré technické zariadenia už ani nefungujú,“ uviedol vedúci Zimného štadióna v Poprade Jaroslav Marušin s tým, že v tomto prípade sú dve možnosti. Prvou je investovať do už existujúceho zariadenia, druhou kúpa nového, technologicky vyspelejšieho a kvalitnejšieho.

„Starú obrazovku by sme nahradili novou o rozmeroch 9×6 metrov a zakúpili tiež nové kabeláže, réžiu, strižňu, kamery, časomieru, kamerový systém pre videorozhodcu a audiokomunikačný systém,“ vysvetľuje Marušin a dodáva, že predbežná navrhovaná obstarávacia cena je v celkovej výške 260 tisíc eur vrátane DPH.

S kúpou nového zariadenia súhlasia aj poslanci mestského zastupiteľstva. „Nemyslím si, že by sme mali investovať do veci, ktorá má osem rokov a nespĺňa kritériá potrebné pre hokej. Z efektívneho hľadiska je potrebné obstarať nové zariadenie,“ vyjadril svoj postoj poslanec František Majerský.

Rovnakého názoru je i viceprimátor Štefan Pčola, ktorý však pripomína, že v meste máme aj Arénu Poprad: „Som za kúpu novej obrazovky, avšak chcem dodať, že do budúcna by bolo dobré počítať aj s veľkoplošnou obrazovkou, ktorá by prispela ku kvalitnejšiemu zážitku v aréne, v ktorej sa odohrávajú mnohé športové i vrcholné podujatia a ktorú nám závidí celé Slovensko“.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM