Správy Zo Slovenska

Populárna je aj medzi mladomanželmi: Loď Bohemia už brázdi vody Domaše

Loď, vyrážajúca z prístavu v rekreačnom stredisku Dobrá, ponúka počas víkendov viac ako hodinovú okružnú jazdu po nádrži až päťkrát denne.

Ilustračný obrázok k článku Populárna je aj medzi mladomanželmi: Loď Bohemia už brázdi vody Domaše
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Loď Bohemia pre veľký záujem verejnosti už brázdi vody vodnej nádrže Domaša. Ako tiež pre Tasr uviedol Radovan Kapraľ, starosta obce Kvakovce vo Vranovskom okrese, ktorá výletné plavidlo prevádzkuje, Bohemia sa stáva populárnou i medzi mladomanželmi.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Päťkrát denne

„Začali sme skôr ako po minulé roky, lebo záujem je veľký. Súvisí to pravdepodobne s tým, že skončila ´korona´. Rezervujú si nás školy, škôlky, začína sa to plniť,“ povedal.

Loď, vyrážajúca z prístavu v rekreačnom stredisku Dobrá, ponúka počas víkendov viac ako hodinovú okružnú jazdu po nádrži až päťkrát denne, plavby počas týždňa sú zatiaľ viazané na objednávky.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Jedinou ďalšou zastávkou, ktorú môže aktuálne Bohemia na pobreží Domaše vykonať, je mólo pri kostolíku bývalej, zatopenej obce Trepec, ktoré sa tu podarilo osadiť.

Vlani 45-tisíc

„Na základe individuálnych dohôd tu vozíme ľudí na svadobné obrady, je o to veľmi záujem, keďže je to romantické miesto,“ ozrejmil starosta.

Vďaka prevádzkovaniu výletnej lode poskytuje obec počas letnej sezóny prácu 14 miestnym obyvateľom.

Podľa Kapraľových slov by si radi časom „vychovali“ aj vlastnú palubnú posádku. Počas vlaňajšej sezóny previezli Bohemiou približne 45-tisíc ľudí.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM