Magazín Cestovanie

Povinné očkovanie či testy? Chorváti rozhodli, čo majú mať zahraniční dovolenkári

Ste očkovaný alebo očkovaný nechcete byť a predsa chcete ísť na dovolenku? Obľúbená destinácia Slovákov rozhodla o tom, čo osoby z EÚ musia spĺňať.

Ilustračný obrázok k článku Povinné očkovanie či testy? Chorváti rozhodli, čo majú mať zahraniční dovolenkári
Zdroj: TASR

Chorvátsky krízový štáb pre boj proti koronavírusu v piatok oznámil, že ľudom, ktorí prekonali COVID-19, stačí zaočkovať sa jednou dávkou dvojdávkovej vakcíny, informovala chorvátska tlačová agentúra HINA.

Stačí jedna dávka

Šéf chorvátskeho úradu verejného zdravotníctva Krunoslav Capak uviedol túto informáciu na tlačovej konferencii, odvolajúc sa na výskumy a údaje o hladine protilátok u tých, ktorí sa zotavili z tejto infekčnej choroby.

Capak tiež prezentoval najnovšie údaje o výskyte koronavírusu v krajine. Chorvátsko zaznamenalo za posledných 24 hodín 2007 nových prípadov nákazy koronavírusom a 41 úmrtí.

Počet aktívnych prípadov ochorenia je 14.507 a v nemocniciach sa nachádza 2237 pacientov s covidom, z nich 253 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

A čo dovolenkári?

Chorvátske úrady rozhodli, že osobám z členských štátov EÚ a schengenského priestoru stačia na vstup do krajiny výsledky rýchlotestov a nemusia sa podrobiť ďalším testom v Chorvátsku.

Osoby, ktoré prekonali COVID-19 a ktoré boli zaočkované najmenej jednou dávkou vakcíny, budú pri vstupe do krajiny oslobodené od povinnosti preukázať sa negatívnym testom na koronavírus a nebudú musieť ísť do karantény.

Ilustračné foto, TASR

Chystáte sa do Chorvátska?

Dovolenka v Chorvátsku
38
Galéria
Zdroj: TIP travel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM