Lucia Lauková Správy

Pozor na bábiku pre deti: Plast predstavuje zdravotné riziko!

Slovenská obchodná inšpekcia odhalila ďalší prípad nebezpečného výrobku. Táto plastová bábika predstavuje zdravotné riziko.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na bábiku pre deti: Plast predstavuje zdravotné riziko!
Zdroj: soi.sk

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Nebezpečným výrobkom je podľa SOI bábika „Fashion“ vyrobená v Čine.

Nebezpečná bábika

Plastová bábika sa predávala v kartónovej škatuli s prednou časťou z priehľadného plastu. Bábika je asi 40 cm vysoká, s blond vlasmi, oblečená v nohavicovom overale z lesklého materiálu bielo-ružovej farby. „Priamo na obale je uvedený údaj NO: 2589C. Na prilepených štítkoch sa nachádzajú údaje ako číslo výrobku: STB676708, čiarový kód: 6 991206 767085 a označenie CE,“ uvádza obchodná inšpekcia.

Druhom nebezpečnosti je podľa Slovenskej obchodnej inšpekcie chemické riziko, poškodenie zdravia. Bábika je nebezpečná kvôli nadlimitnému obsahu ftalátov v plastovom materiáli, z ktorého je zhotovená hlava bábiky.

Ako uvádza SOI na svojom webe v čase šetrenia sa predmetný nebezpečný výrobok už nenachádzal v ponuke pre spotrebiteľa. Kontrolovanému subjektu uložila inšpekcia pokyny, a to nedistribuovať nebezpečné výrobky, zabezpečiť stiahnutie nebezpečných výrobkov z trhu, zabezpečiť informovanie spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku a o možnosti jeho vrátenia.

Vrátia vám peniaze

„Prípad je ďalej v šetrení až k hospodárskemu subjektu, ktorý je zodpovedný za uvedenie nebezpečného výrobku na trh SR,“ dodáva SOI.

Podľa odporúčaní Slovenskej obchodnej inšpekcie by spotrebiteľ mal túto zakúpenú hračku prestať používať. Nebezpečný výrobok môžete vrátiť späť, pričom vám bude vrátená kúpna cena.

Zdroj: soi.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM