Rastislav Búgel Zo Slovenska

Pozor na prudký ZVRAT! Prichádzajú BÚRKY a teploty sa PREPADNÚ aj o 15 stupňov

Ak ste ešte neodložili teplé bundy, dobre ste spravili. Na Slovensko prichádza prudká a výrazná zmena počasia.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na prudký ZVRAT! Prichádzajú BÚRKY a teploty sa PREPADNÚ aj o 15 stupňov
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Máme za sebou enormne horúci víkend. V nedeľu dokonca v niektorých oblastiach teploty atakovali hranicu +30 °C. Od pondelka sa však bude počasie meniť.

Kým ešte v úvode týždňa sa teploty môžu dostať na letnú hranicu +25 °C, od utorka nás čaká poriadny šok.

„Počasie dnes začne ovplyvňovať výrazný studený front, ktorý sa tiahne naprieč celou Európou. Pred ním vrcholí príliv veľmi teplého vzduchu od juhu. Tento teplý vzduch dnes na naše územie prinesie ešte stále teplé počasie,“ píše iMeteo.sk.

Zmena príde popoludní

Počas dnešného dňa sa teploty dostanú na väčšine územia nad hranicu +20 °C. Na juhu dokonca +25 °C. Popoludní sa však situácia začne meniť. „Zmenu odštartujú búrky, ktoré sa dnes budú vyskytovať hneď na niekoľkých miestach. Prvé búrky sa začnú vyskytovať už krátko po poludní na západe a búrky sa na čele studeného frontu budú postupne šíriť nad celé naše územie,“ dodáva server.

Pozor na búrky!

Na čele studeného frontu sa môžu vyskytnúť lokálne silnejšie búrky, ktorých hlavným nebezpečným sprievodným javom bude silnejší vietor a ojedinele aj krúpy. V pondelok by mohlo pri búrkach napršať až do 30 mm zrážok.

Za studeným frontom k nám zajtra začne od severu zatekať veľmi chladný vzduch. Ten zrazí teploty doslova na kolená.

Oproti pondelku by sa malo ochladiť v priemere o 15 °C!

Pre vysvetlenie. Teploty budú v utorok dosahovať len od +6 do +15 °C. Klesať budú aj nočné teploty, dokonca až k bodu mrazu. V nasledujúcich dňoch sa tak podľa iMeteo.sk môže dokonca „objaviť aj nočné či ranné sneženie.“

Rozlúčte sa s teplom

„Veľmi chladné počasie pritom ešte len začne. V nasledujúcich dňoch sa očakáva návrat mrazov a dokonca príchod sneženia. Podľa vyhliadky počasia by chladné počasie malo prevládať minimálne do konca mesiaca. Je preto vysoká pravdepodobnosť, že letné teploty nám už tento mesiac nehrozia,“ upozorňuje portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM