TOS Magazín Cestovanie

Pražský podnik je v TOP 10 najlegendárnejších hostincov PLANÉTY! Jedna vec majiteľa prekvapila

Svetlo sveta uzrel rebríček 150 najlegendárnejších hostincov na svete a v TOP 10 sa umiestnil aj kultový pražský podnik.

Ilustračný obrázok k článku Pražský podnik je v TOP 10 najlegendárnejších hostincov PLANÉTY! Jedna vec majiteľa prekvapila
Zdroj: Instagram.com/Pivovar U Fleků

„Z kapacitných dôvodov už neprijímame rezervácie na všetky júnové piatkové a sobotné večery,“ informoval ešte vo februári svetoznámy český podnik U Fleků, o ktorom sa hovorí, že kto tam nezájde, akoby ani nebol v Prahe.

Pivo varili aj počas vojen

A rebríček 150 najlegendár­nejších hostincov planéty, ktorý zostavil gurmánsky cestovateľský server Taste Atlas, to potvrdil. „Každý z nich odolal skúške času a vyhol sa aktuálnym trendom v prospech tradičnej a kvalitnej kuchyne,“ vysvetlili gurmáni tento rebríček.

Pražský hostinec U Fleků sa v tomto rebríčku umiestnil na fantastickom ôsmom mieste.

Prvá písomná zmienka o tomto podniku pochádza ešte z roku 1499. U Fleků je v prvom rade pivovar a je jedným z mála pivovarov v Strednej Európe, kde sa pivo varí bez prestávky dlhšie ako 500 rokov. Nezastavili ho tak ani dve svetové vojny.

Spolumajiteľa umiestnenie, samozrejme, potešilo, ale jedna vec ho prekvapila. O čo ide? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM