TOS Lifestyle

Jedni ju obdivujú, iní nechápu: Sofia minie na potraviny len 80 eur ročne, ako to robí?

Názory na jej životný štýl sa rôznia, no ona v tom vidí viac než len šetrenie peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Jedni ju obdivujú, iní nechápu: Sofia minie na potraviny len 80 eur ročne, ako to robí?
Zdroj: Instagram.com/Dumpsterdivingwsoff

Mladá Dánka Sofie Juel-Andersen tvrdí, že ročne minie na potraviny len zhruba 80 eur. Nedrží pritom žiadnu diétu ani nič podobné. O svojom životnom štýle prezradila viac v rozhovore pre South West News Service.

Hľadá medzi vyhodeným

V čom teda spočíva jej šetrenie? Truhlice s pokladom pre ňu predstavujú odpadkové kontajnery supermarketov. Podľa jej slov je väčšina vyhodených potravín v bezproblémovom stave, pričom niektorým skončila doba splatnosti v predchádzajúci deň, iné mali len poškodený obal.

Aj keď obchody si musia plniť svoje zákonné povinnosti, Dánka je presvedčená, že takto by sa potravinami plytvať nemalo a vo svojom spôsobe získavania potravín tak vidí istú misiu, resp. každodenný aktivizmus.

Každopádne, v jej prípade nejde o núdzové riešenie a robí to z presvedčenia. „Umožňuje mi to pracovať menej. Mám len štvordňový pracovný týždeň. Prináša mi to väčšiu finančnú a osobnú slobodu,“ priznala Sofie.

Rôzne názory

Názory na jej životný štýl sa líšia a to nielen na sociálnych sieťach. Mnohí ju v tom podporujú, iní poukazujú napríklad na možnú prítomnosť baktérií v kontajneroch. „Môžete tiež ušetriť na nájomnom bývaním pod mostom,“ znie jeden z komentárov na internete, ktorý v sebe nepochybne skrýva dávku irónie.

„Raz som našla 10 krabíc pizze Margherita, avokádo, červenú papriku a trochu petržlenovej vňate, spojila som ingrediencie a podávala som to svojim priateľom na večeri,“ prezradila Dánka s tým, že neboli nadšení a teda ani všetci ľudia z jej blízkeho okolia jej presvedčenie nezdieľajú.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM