han Šport Ostatné športy

Premiéra mu vyšla na PARÁDU: Šprintér Volko ukázal celej Európe ako behajú Slováci!

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil pri svojej premiére v Diamantovej lige druhé miesto na 200 metrov. Prvé miesto mu ušlo o 42 stotín!

Ilustračný obrázok k článku Premiéra mu vyšla na PARÁDU: Šprintér Volko ukázal celej Európe ako behajú Slováci!
Zdroj: Jiří Kottas

V piatkových pretekoch v Bruseli dosiahol čas 20,81 sekundy, za víťazom Eseosom Desaluom z Talianska zaostal o 42 stotín. Tretí bol Čech Jiří Polák s mankom na Volka osem stotín.

Chýbali mu diváci

„Boli to dobré preteky, škoda, že bez divákov. Čas mohol byť lepší, ale som rád, že som v premiére DL bojoval vpredu. Škoda, že som tu nebol v lepšej forme, ale po zranení to bolo asi maximum, čo sa mohlo podariť. Som rád, že som to zvládol bez zranenia, som spokojný a šťastný,“ uviedol Volko v tlačovej správe.

„Prvá stovka bola dobrá, udržal som sa, stratil som čosi vo výbehu zo zákruty a v závere som dotiahol a zabojoval. Celkovo to nebol zlý beh, ale stredná časť mi trochu ušla. Celkovo som však spokojný. Ďalší štart ma čaká v utorok na Zlatej tretre na 150 metrov, kde sa pokúsim atakovať svoj slovenský rekord 15,33 sekundy.“

Spokojná trénerka

S výkonom svojho zverenca bola spokojná aj trénerka Naďa Bendová, ktorá prezradila, že zo zvláštnej atmosféry mala zmiešané pocity: „Vybojoval skvelé druhé miesto. Mám zvláštne dojmy, prázdny štadión, ticho, síce aparatúra hučí, ale je to niečo zvláštne. Aspoň ja som to tak vnímala. Prvá stovka bola dobrá, na konci zabojoval v úplnom bezvetrí na úrovni 20,80. Asi tak sme to na základe slovenského šampionátu odhadovali. Umiestnenie si ceníme, verím, že je to dobrý signál na dokončenie sezóny a ďalšie mítingy.“

Bol desiatym Slovákom

Volko bol desiaty slovenský atlét so štartom v Diamantovej lige. Vybojoval siedme slovenské medailové umiestenie v prestížnom seriáli DL bez ohľadu na to, či bola disciplína bodovaná alebo nie. Najlepšie umiestenie v bodovaných disciplínach DL – 3. miesto – si vybojovali Dana Velďáková v Londýne 2011 a 2015 a tiež Lucia Hrivnák Klocová na 800 m v Londýne 2011. V disci­plínach, ktoré síce boli v programe mítingu DL, ale nezískavali sa na nich body, si najlepšie počínala Jana Velďáková. V roku 2015 v Štokholme vyhrala diaľku a v Londýne skončila tretia. Lucia Hrivnák Klocová bola zasa v roku 2011 druhá na 800 m v Birminghame.

FOTO: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM