Futbal

Premiéra na novom Tehelnom poli víťazstvo nepriniesla: Slovensko remizovalo s Paraguajom

Slovenskí futbalisti remizovali v nedeľňajšom prípravnom zápase s Paraguajom 1:1. Reprezentácia SR sa prvýkrát predstavila na novom Tehelnom poli - Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra na novom Tehelnom poli víťazstvo nepriniesla: Slovensko remizovalo s Paraguajom
26
Galéria
Zdroj: TASR

Paraguaj od začiatku diktoval tempo, Slováci pôsobili nezohrane a často sa dopúšťali zbytočných chýb. Už v 5. minúte sa dostal po domácej strate lopty do šance Lezcano, jeho strelu Greif kryl. Ak by sa Paraguajčan neulakomil a našiel výborne nabiehajúceho spoluhráča, mohlo byť pre domácich zle-nedobre. V 14. minúte sa do ešte väčšej šance na päťke dostal Romero, ale jeho strelu Greif skvele vyrazil. Slováci ohrozili bránku hostí až v 19. minúte, Ďuriš ale vystrelil veľmi nepresne.

Juhoameričania boli oveľa lepší na lopte, aktívne si menili priestor, ale nedarilo sa im využiť domáce okienka v defenzíve. Po polhodine zišli z ihriska za ovácií riedko zaplnených tribún Škrtel aj Nemec, ktorých nahradili Vavro s Boženíkom. Kapitánsku pásku prebral Ďuriš. Paraguaj aj naďalej dominoval, bol technickejší a jeho akcie futbalovejšie.

Do druhého polčasu poslal Hapal Bera s Bénesom za Greguša a Dudu. Opäť ako prví pohrozili hostia, v 52. minúte efektne z voleja vystrelil Romero, ale Greif bol na mieste. Na opačnej strane sa dostal do zakončenia Boženík, no vysoko prestrelil. Domáci už vyzerali opticky o čosi lepšie a v 59. minúte zložil reparát Boženík, ktorý sa po prihrávke od Bénesa šikovne otočil okolo protihráča a nekompromisným zakončením z vnútra šestnástky prestrelil brankára Fernandeza. Obraz hry sa zmenil, Slováci už boli oveľa častejšie na polovici súpera a snažili sa ho dostať pod tlak.

V 71. minúte sa na ihrisko dostal Hamšík, ktorý si od Ďuriša prebral kapitánsku pásku. Paraguaj sa pokúšal vyrovnať a podarilo sa mu to v 85. minúte, keď sa presadil Kaku strelou do protipohybu Greifa. Keď sa v 90. minúte akrobaticky nepresadil Boženík a v nadstavenom čase sa už nič vážnejšie nestalo, skončil duel remízou.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Slovensko – Paraguaj 1:1 (0:0)

Góly: 59. Boženík – 85. Kaku, ŽK: Vavro – Villasanti, Gomez, Jorge, rozhodovali: Vinčič – Klančnik, Kovačič (všetci Slov.), 6669 divákov.

Slovensko: Greif – Šatka, Škrtel (31. Vavro), Valjent, Mazáň (87. Hubočan) – Greguš (46. Bero), Hrošovský (71. Hamšík) – Ďuriš, Duda (46. Bénes), Haraslín – Nemec (31. Boženík)

Paraguaj: Fernandez – Piris, Gomez, Alonso, Riveros (82. Espinoza) – Sanchez (77. Paredes), Jorge – A. Romero (68. Gonzalez), Villasanti (62. Kaku), Samudio (62. O. Romero) – Lezcano (90. Sanabria)

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Príprava: Slovensko - Paraguaj 1:1
26
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM