Krimi

Prezident omilostil matku piatich detí: Mala ísť do väzenia

Prezident SR Andrej Kiska udelil milosť 34-ročnej matke piatich detí, ktorá mala ísť do väzenia. Informoval o tom na sociálnej sieti Kiska. Omilostil ju pod podmienkou, že ďalší rok nespácha žiadny trestný čin.

Ilustračný obrázok k článku Prezident omilostil matku piatich detí: Mala ísť do väzenia
Zdroj: TASR

Prezident poukázal, že ak by žena išla do väzenia, deti by skončili v detskom domove. „Rozhodol som sa udeliť jej milosť. Pod podmienkou, že ďalší rok nespácha žiadny trestný čin. Inak bude musieť ísť do väzenia a odsedí si zvyšok pôvodného trestu tri mesiace a tri dni,“ uviedol prezident.

Pripomína, že žena si už odsedela časť trestu, keď spáchala priestupok, zatiaľ čo bola v podmienke za inú krádež z minulosti. Ona tvrdí, že priestupok spáchala neúmyselne. „Neviem, ako to bolo v skutočnosti. Ale viem, že sa jej spolu s rodinou podarilo postaviť znova na nohy. Pre deti by bolo veľmi smutné, keby prišli o matku a museli by ísť do detského domova,“ doplnil Kiska.

Hlava štátu poukázala, že ženu týral bývalý partner a jej deti skončili v detskom domove. „Podarilo sa jej začať odznova. Dostala sa z problémov, získala späť svoje deti a dnes s nimi žije v usporiadanej rodine s novým partnerom. Jedno z ich detí potrebuje obzvlášť veľa lásky a pozornosti, pretože má autizmus,“ opísal Kiska s tým, že pre matku to nie je jednoduché, keďže sama sa lieči na sklerózu multiplex.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM