Rastislav Búgel Lifestyle

Príbeh LÁSKY, ktorý vás chytí za srdce! Seniori sa dali znovu dokopy po 75 ROKOCH

V mladosti sa milovali, no časom sa ich cesty rozdelili. Dnes už starček so starenkou po 75 rokoch opäť tvoria pár.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh LÁSKY, ktorý vás chytí za srdce! Seniori sa dali znovu dokopy po 75 ROKOCH
Zdroj: Pexels.com

Dne už 90-ročný Bill Hassinger sa prvýkrát stretol s o dva roky staršou Joanne Blakkanovou v roku 1947. V tom čase navštevoval prvý ročník strednej školy v americkom Michigane. Najprv sa stretávali v autobuse, sedeli vedľa seba a zhovárali sa. „Vždy mi držala miesto,“ spomína Bill.

Ako s odvolaním sa na The Washington Post informuje server novinky.cz, ich náklonnosť sa postupne začala prehlbovať.

Bill sprevádzal Joanne aj na maturitný ples, kde jej venoval náramok so zelenými kamienkami.

Postupne sa ich cesty rozišli

Ich šťastie ale netrvalo dlho. Joanne zakrátko odišla na univerzitu a s Billom sa stretávala už iba cez víkendy. Postupne ich vzťah stratil na sile. Žena dnes spomína, že sa „tak nejako odcudzili.“

Časom si obaja našli nových partnerov, uzavreli manželstvá a obaja vychovali tri deti. Bill sa dnes teší z piatich vnúčat a jedného pravnúčaťa. Joanne má štyri vnúčatá a rovnako jedno pravnúča.

Stretnutie, ktoré všetko zmenilo

V roku 2021 po 68 rokoch manželstva zomrela Billova žena. Joanne prišla o manžela už v roku 1989 a od tej doby zostala sama. „Príležitosti boli, ale už som nemala záujem,“ vysvetľuje.

Všetko sa zmenilo v roku 2022. Joanne pomáhala s organizáciou stretávky spolužiakov zo strednej školy. Po desiatkach rokov natrafila na Billove meno. Podarilo sa jej zohnať adresu a bývalej láske napísala. Ako priznáva, odvahu jej k tomu musela dodať vlastná dcéra. Netrvalo dlho a po viac ako 70 rokoch sa opäť stretli.

„Bolo to úplne ako za starých čias,“ spomína Bill. Joanne však dáva veci na pravú mieru. „Na strednej škole som ho mala veľmi rada, ale dnes sú tie city ešte silnejšie,“ dodáva s tým, že po toľkých rokoch sa opäť zamilovali.

Neuveriteľne silná láska

Od toho momentu sa najprv začali pravidelne stretávať. Neskôr sa navštevovali aj vo svojich domovoch a dnes hovoria, že spolu trávia toľko času, ako keby boli manželia. Užívajú si prechádzky, krížovky a hranie kariet. Ich láska je taká silná, že si ju všímajú aj úplne cudzí ľudia.

Stáva sa im napríklad, že za nich niekto zaplatí účet v reštaurácii. „Naposledy nám takí mladí ľudia hovorili, že sme veľmi pekný pár a že by chceli byť ako my,“ spomína Joanne. Z ich lásky sa tešia aj členovia oboch rodín.

Hoci sa ešte nerozhodli, že by sa k sebe nasťahovali, túto možnosť, rovnako ako prípadnú svadbu, obaja vnímajú reálne.

„Ale isté je jedno, už budeme stále spolu a rozhodne nechcem, aby to bolo inak,“ hovorí žena, ktorá na ruke stále nosí zelený náramok, ktorý jej pred vyše 70 rokmi daroval Bill.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Daily News
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM