Aktualizované Zo Slovenska

Pribudlo viac ako 100 nových prípadov nákazy koronavírusom. Najviac doteraz!

Počet potvrdených prípadov koronavírusu na Slovensku stúpol na 682. Až 16 z nových prípadov nakazených sú ľudia nad 60 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Pribudlo viac ako 100 nových prípadov nákazy koronavírusom. Najviac doteraz!
31
Galéria

Na Slovensku pribudlo počas utorka (7. 4.) 101 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 682. V stredu to oznámil premiér Igor Matovič s tým, že testovaných bolo celkom 2 042 ľudí.

Až 16 z nových prípadov nakazených sú ľudia nad 60 rokov.

Testovanie v rómskych osadách

Premiér poukázal na to, že veľa prípadov sa objavilo práve v rómskych osadách, kam sa vrátili ľudia zo zahraničia, najmä z anglického Sheffieldu či z rakúskeho Tirolska. Ide teda o importované prípady ochorenia COVID-19.

V rómskych osadách je ku dnešnému dňu 31 pozitívne testovaných ľudí na koronavírus v piatich osadách. Celkom bolo v 33 osadách otestovaných 816 ľudí, vzorky odoberali 4 odberové tímy. „Do osád sme išli cielene. Testovali sme najmä tých, ktorí sa vracali zo zahraničia domov, je tam väčšia pravdepodobnosť, že sú pozitívni,“ dodal Matovič.

Vyzval tiež na trpezlivosť a zodpovednosť. Poďakoval sa za prácu armádnym lekárom či policajtom.

Hlavný hygienik Ján Mikas komentoval, že Slovensko boj s novým koronavírusom zatiaľ nevyhralo. Predpokladá, že najbližšie dva až tri týždne ukážu, ako na tom Slovensko je, a tiež to, či sa budú môcť rušiť vládne opatrenia. Dôležité je dodržiavať opatrenia a testovať. Doplnil, že sa budú musieť orientovať na marginalizované skupiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM